Σύντομα

** Λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής και άρχισαν τα όργανα. Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.), υποστήριξε ότι από την αποχώρηση του Ποταμιού, του ΚΙΝΑΛ βγήκε δυνατότερο, ότι τα περισσότερα στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη έμειναν στο ΚΙΝΑΛ και άλλα τέτοια. Πολύ σκληρά απάντησε το Ποτάμι: «Τελικά κάποιοι βυθίζονται εύκολα στα παλιά κόλπα. Ίσως η συνεχής παραμονή στα νοτισμένα με παλαιοκομματισμό, ψεύδη και ίντριγκες γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη τους κάνουν κακό. Να το προσέξουν». Θα έχουμε συνέχεια…

 

**Το δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσης (για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του) που είχε καταθέσει ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον κατά τη διάρκεια της δίκης του, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί «τρομοκρατίας». Οι απειλές της Ουάσιγκτον προς την Τουρκία μπορεί να έβγαλαν τον Μπράνσον από την φυλακή μετά από δύο χρόνια αλλά δεν έχουν πέσει οι κατηγορίες. Ο Μπράνσον, που ζει στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, κατηγορείται για κατασκοπία και βοήθεια σε υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν «ενορχηστρωτή» της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

 

** Η σύγκρουση του Τραμπ με τους αδελφούς Κόουκ, ιδιοκτήτες χημικής βιομηχανίας, δείχνει και την εσωτερική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ. Θέλουν να προστατεύσουν μόνο τα συμφέροντά τους και να εμποδίσουν τη φορολόγηση των δραστηριοτήτων τους που είναι εγκατεστημένες στο εξωτερικό, λέει ο Τραμπ που είναι ο μεγάλος υποστηρικτής της επαναφοράς των φορολογικών συνόρων, πολέμιος δηλαδή της παγκοσμιοποίησης.

** Μας κλέψατε τη σημαία, λένε οι Νεοζηλανδοί στους Αυστραλούς. Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Winston Peters, φαίνεται ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, καλώντας την Αυστραλία να αλλάξει τη σημαία της καθώς ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων». Οι σημαίες εμφανίζουν πράγματι μεγάλες ομοιότητες. Η Νέα Ζηλανδία υιοθέτησε τη σημαία με το Σταυρό του Νότου το 1902 ενώ η Αυστραλία επίσημα το 1954. Τώρα το θυμήθηκαν;

Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή