Συνελήφθη ιερέας για τον βιασμό 12χρονης – Βρέθηκε στην κατοχή του και πορνογραφικό υλικό ανηλίκων

6
Συνελήφθη ιερέας για τον βιασμό 12χρονης - Βρέθηκε στην κατοχή του και πορνογραφικό υλικό ανηλίκων

Ενας ιερέας που λειτουργούσε σε εκκλησία κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού 12χρονης. Εδώ και περίπου 10 ημέρες το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ερευνούσε την υπόθεση της καταγγελίας που έκαναν οι γονείς της 12χρονης για τον βιασμό του παιδιού τους.

Τη 12χρονη εξέτασε ιατροδικαστής και μετά το τέλος της προανάκρισης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ιερέα, ο οποίος είναι και πατέρας.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας είχε στενές επαφές με τη θεία της 12χρονης, μέσω της οποίας γνώρισε το παιδί, το οποίο κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά. Η 12χρονη μίλησε στους γονείς της σχετικά με όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν και έτσι εκείνοι πήγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν τον βιασμό του παιδιού τους. Το παιδί αποκάλυψε στους γονείς του τι συνέβη και αυτοί απευθύνθηκαν αμέσως στην Αστυνομία.

Συνελήφθη ιερέας για τον βιασμό 12χρονης - Βρέθηκε στην κατοχή του και πορνογραφικό υλικό ανηλίκων

Για τη σύλληψη του ιερέα που έγινε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, η Αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».