Συνέλαβαν κύκλωμα επαγγελματιών απατεώνων στην Κίνα – Πάνω από 800 συλλήψεις

Η αστυνομία στην κεντρική Κίνα, και συγκεκριμένα στην επαρχία Χουμπέι, έκανε έφοδο στην έδρα κυκλώματος που έκανε διαδικτυακές απάτες και συνέλαβε 808 άτομα. Το εν λόγω κύκλωμα θεωρείται το μεγαλύτερο που έχουν συλλάβει Κινεζικές αρχές, για διαδικτυακές οικονομικές απάτες.

 Το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας στη Γουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, ανακοίνωσε ότι η οργάνωση χρησιμοποιούσε τηλεπικοινωνιακά μέσα και παράνομες οικονομικές ιστοσελίδες για να προσεγγίσουν επενδυτές προς δικές τους μετοχές και μελλοντικές απάτες. Τα πάνω από 800 άτομα εργάζονταν σε κανονικό γραφείο προσποιούμενοι απλούς υπαλλήλους.

 Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί εισέβαλαν στις δέκα τοποθεσίες του κυκλώματος στην επαρχία Γουχάν και κατέσχεσαν στοιχεία απάτης, 800 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 2.000 κινητά τηλέφωνα και 3.000 πιστωτικές κάρτες.

 Η έρευνα βρήκε ότι η σπείρα ξεκίνησε να δημιουργεί διάφορες εταιρίες το 2015 και στρατολογούσε επαγγελματίες για να τους παρέχουν ανάλυση ασφαλίσεων και συμβουλευτικές υπηρεσίες για χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως μετοχές, πολύτιμα μέταλλα, ξένα συναλλάγματα και άλλα. Το ακριβές ποσό των χρημάτων που απέσπασαν μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο, ωστόσο εκτιμάται ότι θα προκύψει τις επόμενες ημέρες καθώς η έρευνα της αστυνομίας δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένη        

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή