Συνεχίζεται το «παιχνίδι των ευθυνών» στη Ν.Δ.

Κλίμα διάλυσης εξακολουθεί να επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία συνεχίζεται η μάχη για την απόδοση ευθυνών σχετικά με το φιάσκο των εκλογών.
Δέκα ολόκληρες ημέρες έχουν περάσει από την αποτυχημένη απόπειρα διεξαγωγής των εκλογών και τα στελέχη της παράταξης αντί να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο, εξακολουθούν να επιδίδονται στο αγαπημένο τους «παιχνίδι των ευθυνών» χωρίς, όμως, να καταλήγουν στο ποιος τελικά φταίει και γιατί.
Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, το κόμμα της Συγγρού αυτή τη στιγμή είναι χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα.
Από τη μια στελέχη και μέλη του κόμματος από όλες τις πλευρές με κείμενό τους ζητούν από τους πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και από τους υποψηφίους για την ηγεσία, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Απόστολο Τζιτζικώστα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, να βάλουν το ειδικό τους βάρος για να εγγυηθούν την ενότητα της παράταξης και να συμβάλλουν ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία εκλογής ηγεσίας από τους ψηφοφόρους του κόμματος στις 13 Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών, ώστε να εισακουστεί το αίτημά τους.
Από την άλλη, καταγράφονται αντίρροπες κινήσεις από το έτερο ρεύμα στο εσωτερικό του κόμματος, που επιθυμεί τη μετάθεση της εκλογής και τη διενέργεια συνεδρίου που θα αλλάξει τον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας.
Την τεταμένη ατμόσφαιρα φροντίζει να συντηρήσει τα τελευταία 24ωρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μετά τις σοβαρές καταγγελίες για την σύμβαση με της ΝΔ την εταιρία μηχανοργάνωσης Infosolutions, απειλεί τώρα με αποχώρηση των εκπροσώπων του από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) στην περίπτωση που δεν απαντηθούν δύο ερωτήματα που έχουν θέσει.
Το πρώτο αφορά την αγωγή η οποία δεν έχει κατατεθεί ακόμα εναντίον της εταιρείας που απέτυχε να φέρει σε πέρας τις εκλογές και το δεύτερο αφορά το κώλυμα που έθεσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και αποχώρησε από την προεδρία της ΚΕΦΕ.
Στην επιστολή που έστειλε ο εκπρόσωπος της πλευράς Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θ. Αμπατζόγλου, προς τον Α. Παπαμιμίκο και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής τονίζεται μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα. Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε».
Πάση θυσία εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου προτείνει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «πιστεύω, ότι εάν όλα πάνε καλά, στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε εκλογές» και πρόσθεσε ότι ελπίζει να γίνει «γιατί δεν εξαρτάται από εμένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από εμένα, θα είχαν ήδη γίνει».
«Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου», διευκρίνισε.
Στην Πάτρα βρέθηκε για τον ίδιο λόγο και ο συνυποψήφιός του για την ηγεσία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «Οι Έλληνες, όλοι ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση και θα βγούμε από την κρίση».
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταφέρθηκε για ακόμη φορά εναντίον της κυβέρνησης. Κληθείς να σχολιάσει την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης από μετανάστες, που είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει η κύρια εμπορική αρτηρία της χώρας, έκανε δήλωση, στην οποία χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «ανίκανη», μιας και δεν μπορεί «να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των υποδομών της χώρας», κάτι που πλήττει την εικόνα της χώρας και αποτρέπει πιθανούς επενδυτές.
Αύριο, στις 5 το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Γιάννη Πλακιωτάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με αντικείμενο συζήτησης τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.
Εν όψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2016, θα υπάρξει εισήγηση από το Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης