Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο

Επιχειρούν 25 οχήματα με περίπου 50 πυροσβέστες

Η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πύρινο κλοιό, με τις φλόγες να έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους αλλά και ελαιώνες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στο ΑΜΠΕ για το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Μαριές, είπε πως το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια μεγάλη έκταση όπου υπάρχει ενεργό μέτωπο με πολλές εστίες που αναζωπυρώνονται και δημιουργούν πρόβλημα. «Το στοίχημα είναι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά έως το βράδυ καθώς στη συνέχεια δεν θα έχουμε ενάερια μέσα» πρόσθεσε.

Στην περιοχή των Μαριών επιχειρούν 25 οχήματα με περίπου 50 πυροσβέστες, ενώ στο νησί υπάρχουν οκτώ άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ. Από αέρος έκαναν νωρίτερα ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής, συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

Στην Αναφωνήτρια, κάηκε ολοσχερώς ένα παλιό σπίτι όπου κατοικούσαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένοι, ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μια ταβέρνα της περιοχής.

Το μεσημέρι ο πιλότος ενός ελικοπτέρου αντιλήφθηκε τη δράση δύο ύποπτων ανδρών, δυτικά του χωριού Μαριές, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση μια εστίας. Πυροσβέστες και αστυνομικοί άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή για τον εντοπισμό τους, ωστόσο έως το βράδυ δεν είχαν προβεί σε κάποια σύλληψη.

 

Διαβάστε επίσης: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Κοντά σε μοναστήρι η φωτιά

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή