Συναγερμός στον Καναδά: Εργαζόμενος σε εργαστήριο μολύνθηκε με Έμπολα

Εργαζόμενος σε ερευνητικό εργαστήριο του Καναδά ενδέχεται να εκτέθηκε κατά λάθος στον ιό του Έμπολα ενώ φρόντιζε χοίρους που είχαν μολυνθεί σκόπιμα με τον ιό στο πλαίσιο ενός πειράματος, ανακοίνωσαν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απολύμανσης, πριν αποχωρήσει από το εργαστήριο, στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπας, ο εργαζόμενος παρατήρησε ότι είχε σκιστεί μια ραφή της προστατευτικής στολής του, ανέφερε ο Τζον Κοπς, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Εξωτικών Ζωονόσων της καναδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων.

Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και ο κίνδυνος να ασθενήσουν ο εργαζόμενος, οι συνάδελφοί του ή οι κάτοικοι της περιοχής είναι μικρός, πρόσθεσε.

Στη μεγαλύτερη επιδημία του Έμπολα που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι στη Δυτική Αφρική. Το εργαστήριο ζωονόσων του Γουίνιπεγκ βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις με ένα μικροβιολογικό εργαστήριο όπου οι επιστήμονες αναπτύσσουν ένα πειραματικό εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή