Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι.
Οι Αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης του Πύργου του Άιφελ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, “υπήρξε περιστατικό με όπλο”, όπως ανέφεραν γαλλικά ΜΜΕ.
Στον περίγυρο αλλά και εντός του Πύργου του Άιφελ εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού με τουρίστες να παγιδεύονται σε ανελκυστήρες.
Νωρίτερα, αρκετά άτομα είχαν κλειδωθεί για λόγους ασφαλείας εντός των εγκαταστάσεων του Πύργου, πριν απομακρυνθούν με τη βοήθεια των ειδικών δυνάμεων.
Όπως αναφέρουν γαλλικές πηγές, ένας άνδρας με όπλο και μαχαίρι κλείστηκε σε ασανσέρ στον Πύργο του Άιφελ, απειλώντας τους τουρίστες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ και συμπεριφερόταν περίεργα και φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (σ.σ. ο Θεός είναι μεγάλος).
Παράλληλα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο σταθμός του τρένου Gare du Nord στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, για λόγους ασφαλείας.
