Συναγερμός για τζιχαντιστές πίσω από το πλοίο με τα όπλα στην Κρήτη

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές διωκτικές αρχές μετά τον εντοπισμό πλοίου ανοιχτά της Ιεράπετρας, το οποίο μετέφερε φορτίο παράνομων όπλων και εκρηκτικών.

Αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση, εκφράζονται φόβοι ότι τα όπλα αυτά ίσως προορίζονταν για τζιχαντιστές του ισλαμικού χαλιφάτου.

Τα κοντέινερ με τα όπλα εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του πλοίου μετά από μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσαν οι λιμενικές αρχές νότια της Κρήτης το βράδυ της Δευτέρας.

Το ύποπτο φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε περίπου 5 μίλια από το λιμάνι και οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στον όρμο της Ιεράπετρας για έλεγχο.

Άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του λιμενικού, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο εμπορικό πλοίο, διαπίστωσαν εμβρόντητοι ότι μεταφέρει παράνομα μεγάλο αριθμό όπλων.

Όλα μέλη του πληρώματος, που αποτελείται από υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας, συνελήφθησαν από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το φορτηγό πλοίο  «Haddad 1», με σημαία Βολιβίας και επτά άτομα πλήρωμα, το οποίο είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη και στα χαρτιά του είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά.

Αξιοποιώντας κατάλληλα τις πληροφορίες που είχε στα χέρια του το λιμενικό, κατάφερε να εντοπίσει το παράνομο φορτίο ενώ τώρα εξετάζεται το σενάριο ο τελικός προορισμός του να μην ήταν η Λιβύη αλλά η περιοχή Λατάκια της Συρίας, όπου θα παραλάμβαναν τα όπλα τζιχαντιστές.

Το 60 μέτρων πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου για να γίνει ενδελεχής έλεγχος., καθώς το λιμάνι της Ιεράπετρας δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί πλοία τέτοιου μεγέθους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή