Σύλληψη Ασάνζ: Κινδυνεύει με έκδοση στις ΗΠΑ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκλήθη στον χώρο της πρεσβείας του Ισημερινού για να συλλάβει τον Τζούλιαν Ασάνζ , αφού η κυβέρνηση της χώρας αφαίρεσε την ασυλία του. Ο ιδρυτής της WikiLeaks συνελήφθη, εκτός της παραβίασης των όρων της αναστολής του, και σε σχέση με αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών για την έκδοσή του, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.
Αγνώριστος και εμφανώς καταπονημένος ο Ασάνζ την ώρα που οι βρετανοί αστυνομικοί τον μεταφέρουν από την πρεσβεία του Ισημερινού στην κλούβα. Την ώρα που τον καταγράφει η κάμερα προσπαθεί να φωνάξει : “Δεν παραδόθηκα”.
Η αφαίρεση του ασύλου έγινε λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των διεθνών συμβάσεων από τον Τζούλιαν Ασάνζ, διευκρίνισε ο πρόεδρος της χώρας του Ισημερινού, Λενίν Μορένο.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ επέδειξε «αχαριστία και έλλειψη σεβασμού» απέναντι στον Ισημερινό παρά το γεγονός ότι η χώρα του παρέχει άσυλο στην πρεσβεία της στο Λονδίνο από το 2012, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης