Στον Πειραιά σήμερα δύο πλοία με 4.225 μετανάστες

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας δύο πλοία από τη Μυτιλήνη με 4.225 πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα δύο πλοία έχουν ναυλωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων.

Συγκεκριμένα, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρέλαβε από το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου 2.187 μετανάστες και στις 11 χθες βράδυ αναχώρησε με προορισμό τον Πειραιά.

Επίσης, το ταχύπλοο «Τera Jet» παρέλαβε άλλα 1.740 άτομα και αναχώρησε σήμερα στις 10:30 για Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται και το πλοίο «Βlue Star Patmos» το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα με προορισμό τη Μυτιλήνη, ώστε να παραλάβει μετανάστες.

Στο μεταξύ, στη διάσωση 364 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό σε οκτώ περιστατικά έρευνας και διάσωσης που διεξήχθησαν στο ανατολικό Αιγαίο.

Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Κω, της Λέσβου, της Σάμου και του Φαρμακονησίου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή