Στον Πειραιά αναμένονται 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα δύο πλοία, μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη, 4.487 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε λίγα λεπτά, στην πύλη Ε-1, αναμένεται να προσδέσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.487 άτομα, ενώ στις 10 το βράδυ αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό πλοίο «Blue Star Patmos» με 2.000 ανθρώπους.

Εξάλλου, το «Tera Jet» αναχώρησε στις 11 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Μυτιλήνη προκειμένου και αυτό να παραλάβει πρόσφυγες με προορισμό τον Πειραιά.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Λιμενικό, 235 πρόσφυγες διεσώθησαν σε πέντε περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λήμνου, Χίου και Σάμου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή