Στον ανακριτή ο 54χρονος για τη σφαίρα στη μικρή Αλεξία

0
Στον ανακριτή ο 54χρονος για τη σφαίρα στη μικρή Αλεξία

Σήμερα οδηγείται ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί ο 54χρονος, από το όπλο του οποίου έφυγε η σφαίρα που τραυμάτισε το άτυχο κοριτσάκι, την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σωματική βλάβη από τον εισαγγελέα Θηβών. Ο άντρας βρίσκεται στα κρατητήρια της Λιβαδειάς, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του β΄ρισκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να είναι κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας που νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Η μικρή Αλεξία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη καθώς και σε βαθιά καταστολή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εγκεφαλικό οίδημα που έχει προκληθεί συνεπεία του τραύματος στο κρανίο της και της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε γι αυτό.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέρει τα εξής:

«Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα».