Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί, για το συμβούλιο υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Σταύρος Θεοδωράκης, Φώφη Γεννηματά και Βασίλης Λεβέντης ήταν οι τρεις πρώτοι πολιτικοί αρχηγοί που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι για το προγραμματισμένο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τους πολιτικούς αρχηγούς.


Αμέσως μετά, με ελάχιστα λεπτά διαφορά, έφτασε στο κτήριο της Ηρώδου Αττικού ο Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον Γιάννη Βρούτση και τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Με δέκα λεπτά καθυστέρηση προσήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Τελευταίος έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευε η Όλγα Γεροβασίλη κα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πρόταση Τσίπρα για δύο επιτροπές
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη συζήτηση που γίνεται, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη σύσταση δύο επιτροπών, για το ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Η πρόταση του πρωθυπουργού είναι αυτές οι επιτροπές να στελεχωθούν από έναν εκπρόσωπο του κάθε κόμματος.





Η Αντζέντα
Η ατζέντα του συμβουλίου θα είναι το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συνταγματική αναθεώρηση.
Η κυρία Γεννηματά μπήκε στην αίθουσα όπου θα συνεδριάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί κρατώντας στα χέρια της έναν πράσινο φάκελο και πήρε θέση στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού αφού χαιρέτησε τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού μαζί με την κυρία Γεννηματά έκατσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος με τους κ.κ. Πλακιωτάκη, Θεοδωράκη και Λεβέντη να κάθονται απέναντί τους.
Παρά την σχετική ενημέρωση του πρωθυπουργού προς τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα συζητηθεί, αφού ήδη υπάρχουν αντιρρήσεις για το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων στο Προεδρικό Μέγαρο για το ασφαλιστικό, αλλά και για την συνταγματική αναθεώρηση.


Επεισόδιο Γεροβασίλη- Κουμουτσάκου
Οταν έκλεισαν οι πόρτες, στις 12:15, προκειμένου να ξεκινήσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, έξω έμειναν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Εκεί εκτυλίχθηκε και ένα επεισόδιο ανάμεσα στην Ολγα Γεροβασίλη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε στους δημοσιογράφους με ποιες θέσεις προσέρχεται η κυβέρνηση στη συζήτηση- σημειώνοντας πως δεν υπάρχει δεσμευτική ημερομηνία για το ασφαλιστικό και τονίζοντας «για τον εθνικό διάλογο δεν θα ενημερώσουμε την Τρόικα»- όταν παρενέβη ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Η δημιουργία κλίματος είναι υπονομευτική. Πρέπει να σεβαστούμε την υπό εξέλιξη διαδικασία, ερχόμαστε για να ακούσουμε», είπε φανερά εκνευρισμένος, ενώ σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ, αναφέροντας χαρακτηριστικά- επίσης σε έντονο ύφος- «είναι τραγική αυτή η συμπεριφορά από έναν διπλωμάτη», με τον κ. Κουμουτσάκο να του απαντά «Σε παρακαλώ μην με διακόπτεις».
Η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι ενημέρωνε για τα ήδη εξαγγελθέντα και συμπλήρωσε «Δεν έκανα προσπάθεια χαλιναγώγησης των δημοσιογράφων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου ούτε το επεδίωκα».