Στο φιλικό περιβάλλον της εφοριακού αναζητά τον δολοφόνο της η ΕΛ.ΑΣ

Στα πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός της αναζητά η ΕΛ.ΑΣ τον δράστη της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών το απόγευμα της Τρίτης, που εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τις τελευταίες ώρες προσωπικές επαφές και σχέσεις της νεαρής εφοριακού , λαμβάνοντας καταθέσεις από άτομα του στενού της κύκλου, φίλους και συναδέλφους της, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση του άγριου φονικού.
Μεταξύ των ατόμων, που εξετάζονται από τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι και ο άνδρας με τον οποίο το θύμα διατηρούσε ερωτικό δεσμό πριν από περίπου έναν χρόνο και τους τελευταίους μήνες είχαν έρθει και πάλι κοντά. Το άτομο αυτό, όμως, φαίνεται να εμφανίζει ισχυρό άλλοθι.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι Αρχές εξετάζουν ακόμα και την περίπτωση της ληστείας, καθώς ο δράστης της δολοφονίας πήρε την τσάντα της 32χρονης εφοριακού.
Αρχικά οι αστυνομικοί εστίαζαν την προσοχή τους στο φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον της Δώρας Ζέμπερη, ωστόσο δεν φαίνεται -έως τώρα τουλάχιστον- πως προκύπτει κάτι από εκεί.
«Έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν έχει προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του φιλικού περιβάλλοντος της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο. Παράλληλα, εξετάζουμε, εκτός των άλλων, και την εκδοχή της ληστείας. Ο δράστης πήρε την τσάντα της, με όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής. Οι έρευνες που διενεργούνται είναι σε πλήρη εξέλιξη». Αυτά τόνισαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κύκλοι αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας, με αγριότητα, της άτυχης εφοριακού, που εργαζόταν στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά.
Ενδεικτικό στοιχείο του μένους του δράστη είναι ότι της κατάφερε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο της το σώμα, ενώ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε αμυντικά τραύματα, που δείχνουν ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί. Η 32χρονη είχε πάει στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο στενού της φίλου, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, πριν από λίγους μήνες. Η άτυχη γυναίκα, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε, σύρθηκε για λίγα μέτρα, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον δράστη, αλλά εκείνος την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι. Τη Δώρα Ζέμπερη είδε ιερέας του Κοιμητηρίου την ώρα που ξεψυχούσε πάνω σε έναν τάφο.
Η Αστυνομία ερευνά με προσοχή όλα τα πιθανά σενάρια χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. Το γεγονός ότι στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκε η τσάντα και τα προσωπικά αντικείμενα της 32χρονης, «δείχνει» ληστεία.
Ωστόσο, τα πολλά και βίαια χτυπήματα από μαχαίρι στο άψυχο σώμα της μαρτυρούν πάθος, μίσος και ένταση, ενισχύοντας την πιθανότητα ο δράστης να είναι γνώριμο πρόσωπο της δολοφονηθείσας.
Η άτυχη γυναίκα, που εργαζόταν στο τμήμα ελέγχου της Α’ ΔΟΥ Πειραιά, βρήκε μαρτυρικό θάνατο δεχόμενη 14 μαχαιριές, στην πλάτη, το στήθος και την κοιλιά ακόμη και στο μάγουλο. Μια από αυτές ήταν στην καρδιά και αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή της.
Στη δεξιά παλάμη της εντοπίστηκε αμυντικό τραύμα, γεγονός που φανερώνει πως πάλεψε με τον δολοφόνο της. Κατόρθωσε, μάλιστα, αν και βαριά τραυματισμένη να διανύσει μια απόσταση περίπου 80-100 μέτρων για να ζητήσει βοήθεια.
Την αιμόφυρτη εφοριακό εντόπισε ένας αλλοδαπός εργαζόμενος στο νεκροταφείο, λίγο προτού ξεψυχήσει.
Η υπάλληλος του ΣΔΟΕ είχε μεταβεί μετά τη δουλειά της στο νεκροταφείο, όπου βρίσκεται ο τάφος παιδικού της φίλου, που σκοτώθηκε τον περασμένο Μάιο σε εργατικό ατύχημα με γερανό. Η ίδια επισκεπτόταν αρκετά συχνά το μνήμα του εκλιπόντος αγαπημένου της προσώπου, κάτι που ίσως να γνώριζε ο δράστης, ο οποίος δεν αποκλείεται να την παρακολουθούσε.
Με υποθέσεις του ΣΔΟΕ σχετίζει το έγκλημα ο πατέρας
Άλλη διάσταση στο ειδεχθές έγκλημα δίνει ο πατέρας του θύματος, που εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η δολοφονία της κόρης του σχετίζεται με τις υποθέσεις που χειριζόταν το παιδί του ως ελεγκτής του ΣΔΟΕ.
«Να βγει το ΣΔΟΕ και να πει τι υποθέσεις είχε το κορίτσι στα χέρια του», ζήτησε ο τραγικός πατέρας. Όπως είπε ο ίδιος σε δηλώσεις του, η κόρη του ήταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ και είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές, όχι όμως τώρα τελευταία. «Είχε τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες 5-6 λίστες με όλα τα λαμόγια», είπε μεταξύ άλλων.
«Ήταν πληρωμένος δολοφόνος», τόνισε συμπληρώνοντας: «ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα μπω μέσα στη φυλακή και θα τον σκοτώσω».
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτουν, τουλάχιστον έως τώρα, ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική ιδιότητά της και στις υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη.
«Οι πρώτες ενδείξεις από τον τρόπο που δολοφονήθηκε η γυναίκα οδηγούν προς την κατεύθυνση των προσωπικών κινήτρων. Δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλειστεί, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, και κάποια άλλη εκδοχή, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για σχέση της δολοφονίας με την επαγγελματική της ιδιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Μητέρα 32χρονης: «Κάτι φοβόταν»
Σε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με τον μαρτυρικό θάνατο της εφοριακού προέβη η μητέρα της, που γνώριζε πως το παιδί της είχε κάνει ασφάλεια ζωής πρόσφατα επειδή «κάτι φοβόταν».
Όπως είπε η κ. Γεωργία: «Φοβόταν. Είχε κάνει ασφάλεια ζωής και αν πέθαινε την αποζημίωση θα την έπαιρναν τα αδέρφια της. Κάτι αδιόρατο φοβόταν αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω. Μου είχε πει κάποια στιγμή, μαμά αν κάνω λάθος στη δουλειά μου μπορεί να μπω φυλακή».
«Ήταν ένα παιδί ανεκτίμητο, ένα παιδί που ήθελε μόνο να βοηθάει, ένας άγγελος και ήταν δεύτερη μάνα για τα αδέρφια της» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείσα πού πηγαίνει το μυαλό της όσον αφορά τον δολοφόνο απάντησε: «Σκέφτομαι πολλές εκδοχές. Φοβάμαι από τη δουλειά της, φοβάμαι για το παιδί που συζούσε τον τελευταίο καιρό… Είχε χωρίσει με αυτόν που συζούσε, είχε πονέσει πολύ από αυτόν τον χωρισμό γιατί είχε κάνει όνειρα».
Και πρόσθεσε: «Θέλω να βρεθεί ο δολοφόνος για να μου πει γιατί σκότωσε το παιδί μου. Θα ήθελα να τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια αφού πρώτα τον ρωτήσω γιατί».
Πιτσιλής: «Είμαστε συγκλονισμένοι»
Στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ για κάθε πληροφορία που θα βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην οποία εργαζόταν η όμορφη Δώρα,
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας, Θεοδώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος.Βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας».
Από την πλευρά της η διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά Α.Γερακούδη, έκανε λόγο για μία από τις «συναδέλφους, που θέλεις να υπηρετήσεις μαζί τους».
Διευκρίνισε ότι η κοπέλα εργαζόταν στο τμήμα των Ελέγχων, αρνήθηκε, ωστόσο, να υποστηρίξει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες του πατέρα της, σημειώνοντας ότι αυτά είναι θέματα των Αρχών.
Διαβάστε επίσης: Ανατροπή στην δολοφονία στο Β` νεκροταφείο: Η 32χρονη εφοριακός γνώριζε το δολοφόνο της
Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ – καρέ η πορεία της 32χρονης εφοριακού μέχρι το νεκροταφείο
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης