Στο Άουσβιτς ο Πάπας (Εικόνες)

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς επισκέφθηκε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο ποντίφικας πέρασε κάτω από την γνωστή επιγραφή της πύλης εισόδου που γράφει «Arbeit Macht Frei» (η εργασία απελευθερώνει) στην επίσκεψή του στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου.
Στη συνέχεια, ο Πάπας μετέβη στο σημείο όπου εκτελούνταν οι φυλακισμένοι για να προσευχηθεί αλλά και για να συναντηθεί με επιζήσαντες.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο τρίτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας που πραγματοποιεί προσκύνημα στο σημείο, όπου οι Ναζί δολοφόνησαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, οι περισσότεροι εξ αυτών εβραίοι.
Όμως, ο Φραγκίσκος είναι ο πρώτος πάπας που δεν έχει προσωπική σύνδεση με το στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος καταγόταν από την Πολωνία η οποία ήταν υπό γερμανική κατοχή ενώ ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος είναι Γερμανός.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης