«Την Πέμπτη, θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Eurogroup για την απόφασή μου να μην επιδιώξω μία δεύτερη θητεία, καθώς στις 15 Ιουνίου θα παραιτηθώ από υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας», σημείωσε ο Μ.Σεντένο
Στις 9 Ιουλίου θα εκλεγεί ο διάδοχος του Μάριο Σεντένο στην ηγεσία του Eurogroup, όπως ανέφερε ο ίδιος, με ανάρτησή του στο twitter, θέτοντας σε κίνηση τη σχετική διαδικασία στο Eurogroup της Πέμπτης, 11 Ιουνίου.
Όπως ανέφερε, η θητεία του ως πρόεδρος του Eurogroup θα τερματιστεί στις 13 Ιουλίου.
«Την Πέμπτη, θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Eurogroup για την απόφασή μου να μην επιδιώξω μία δεύτερη θητεία, καθώς στις 15 Ιουνίου θα παραιτηθώ από υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας», σημείωσε ο ίδιος.
Ο Μ.Σεντένο επεσήμανε ότι «με την ίδια ευκαιρία, την Πέμπτη θα ξεκινήσω την πρόσκληση στους υποψηφίους και θα περιγράψω την διαδικασία της εκλογής, που προγραμματίστηκε για τις 9 Ιουλίου».
Πηγή: ΑΜΠΕ