Δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στις 9.00, αλλά πόρισμα ειδικών επιστημόνων, σημειώνει ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε δημοσιεύματα που αφορούν τις “αποφάσεις” που… ξηλώνει η Νίκη Κεραμέως.
Συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός Παιδείας έγραψε:

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο Κόκκινο τόνισε «Δεν επιτρέπεται παιδιά που μόλις τέλειωσαν το Δημοτικό να δίνουν εξετάσεις για να μπουν στο Γυμνάσιο. Δεν επιτρέπεται παιδιά του Δημοτικού να κάνουν φροντιστήρια από την Γ’ τάξη για να περάσουν στα πρότυπα. Αυτά τα παιδιά που στερούνται την παιδική ηλικία θα βγουν προβληματικοί ενήλικες»
Σχολιάζοντας την εξαγγελία της κας Κεραμέως για δημιουργία προτύπων σχολείων , όπου τα παιδιά θα μπαίνουν με εξετάσεις και όχι με κλήρωση όπως συμβαίνει σήμερα στα Πειραματικά σχολεία, ο κ. Γαβρόγλου, απευθύνθηκε και στους γονείς καλώντας τους να είναι ψύχραιμοι και να μην σπρώχνουν τα παιδιά τους στον ανταγωνισμό αυτού του είδους. «Από τις επανειλλημμένες επισκέψεις μου σε σχολεία, διαπίστωσα μια ένταση, μια διαρκή αναστάτωση, μια παραζάλη πολλών γονιών, που φορτώνει τα παιδιά με την προσδοκία της πρωτιάς, με κίνδυνο για τα ίδια» είπε χαρακτηριστικά.
Στις 8:15 το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και τη νέα χρονιά
Νωριτερα, διευκρινίσεις για το ωράριο λειτουργίας στα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λυκεία) από τη νέα χρονιά έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε αναφέρει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9 το πρωί κι όχι στις 8:15 που ίσχυε μέχρι τώρα.
Μιλώντας από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας κατά τη νέα σχολική χρονιά και συνεπώς το πρώτο κουδούνι θα σημάνει στις 8:15 το πρωί.
Εξάλλου, η υπουργός μίλησε για άλλα θέματα της εκπαίδευσης που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Πιο συγκεκριμένα, επανέλαβε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα», διευκρίνισε ότι το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων δεν θα αλλάξει για την ερχόμενη χρονιά και σημείωσε ότι θα προσληφθούν κανονικά 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής.
Αναφερόμενη, τέλος, στην υπόθεση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους…».