Κυριακή, 10 Αυγούστου 2025

Στις 30 Αυγούστου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

ΕΝΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ                                                                          

Για την Τρίτη, 30 Αυγούστου, ορίστηκε η ημερομηνία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Η διαδικασία, η οποία θα διεκπεραιωθεί από την Singular Logic, θα διεξαχθεί στο κτίριο της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν εννέα υποψήφιοι:

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

    ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

    ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

    ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

    ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

    ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

    DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

Σημειώνεται ότι από τον διαγωνισμό έχει αποκλειστεί η Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega Channel).

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, σε ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος».

«Η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συμμετέχει σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες» προσθέτει και υπενθυμίζεται ότι όλες οι διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνονται, αναρτώνται στην Διαύγεια.

«Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών», συμπληρώνει η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά στη χορήγηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών ύστερα από 27 χρόνια ανομίας και παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια.

«Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι υπερασπίζονται ακόμη την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν», καταλήγει γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή