Στην εισαγγελία η μήνυση κατά του Σώρρα

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ» ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναλαμβάνει να διερευνήσει  τις καταγγελίες πως πίσω από τον πολιτικό φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις” κρύβεται μια “εγκληματική οργάνωση”.

Έτσι η μήνυση σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Τη μήνυση κατέθεσε χθες ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος  σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητεί να διωχθούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τη βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στην επίμαχη μήνυση θα ερευνήσει η αρμόδια εισαγγελέας η οποία ήδη ασχολείται με την υπόθεση Σώρρα που ισχυρίζεται  ότι έχει στην κατοχή του ομόλογα ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος,  υποστηρίζει  ότι  το  χρεόγραφο του Σώρρα είναι «πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία» και κατηγορεί τον κ. Σώρρα και τον συνεργάτη του ότι έχουν διαπράξει πέντε  αδικήματα, τα οποία αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή