Στη Λέσβο ο Μπαν Κι Μουν (Φωτογραφίες)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Στη Λέσβο έφτασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μπαν Κι Μουν, όπου τον υποδέχθηκε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την ελπίδα η παραμονή του και οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές, ενώ του δώρισε ομοίωμα πλοιαρίου, που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχονταρίκι Ψαρών.

«Εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Η περιφερειάρχης προσέφερε στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ένα δώρο συμβολισμού, ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών. Η πλώρη είναι ελάχιστα υπερυψωμένη από την πρύμνη.

Στο εσωτερικό της λέμβου βρίσκεται ανακεκλιμένη, με το κεφάλι στην πλώρη, μία ανθρώπινη μορφή, η οποία κρατά στη αγκαλιά της μεγάλο ανοικτό αγγείο. Με βάση τα συνευρήματά του, το ομοίωμα της λέμβου χρονολογείται στην περίοδο 1350 – 1300 π.Χ.

Καρέ καρέ η επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν σε καταυλισμό προσφύγων στη Μυτιλήνη - ΦΩΤΟ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή