Ο τυφώνας ‘Ιρμα έφτασε στη Φλόριντα όπου χτυπά ήδη τα νησιά Κις με ανέμους η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 210 χλμ/ την ώρα.
Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση και για την περιοχή της Ατλάντα, καθώς εκτιμάται ότι ο τυφώνας, έστω και εξασθενημένος, θα φτάσει ως εκεί.

Αναβαθμισμένος και πάλι από την κατηγορία 3 στην κατηγορία 4 ο φονικός τυφώνας πλήττει τα νησιά Κι Γουέστ και τα ηπειρωτικά με ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (ΝHC) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η ταχύτητα του Ίρμα είναι περίπου 210 χλμ/ώρα. Ο Ίρμα αναμένεται να ενισχυθεί λίγο περισσότερο όσο πλησιάζει τα Στενά της Φλόριντα και θα παραμείνει ισχυρός τυφώνας όσο πλησιάζει τα νησιά Φλόριντα Κις και τη δυτική ακτή της Φλόριντα».
Γιγαντιαία κύματα χτυπούν ουρανοξύστες
Απίστευτες εικόνες μεταφέρουν πολίτες μέσω των social media από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα στην πολιτεία της Φλόριντα, στις ΗΠΑ.
Οι εικόνες σοκάρουν: Οι θυελλώδεις άνεμοι ξεσηκώνουν τεράστια κύματα, με αποτέλεσμα η θάλασσα να πλημμυρίζει τις ακτές της πολιτείας.
Αποσύρθηκε από τους δρόμους η αστυνομία στην Dade County
Ενδεικτική της κατάστασης που έχει αρχίσει και γίνεται δραματική στη χερσόνησο της Φλόριντα, είναι η ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης της Dade County, με την οποία γίνεται γνωστό πως αποσύρονται όλες οι μονάδες και οι αστυνομικοί από τους δρόμους, για την ασφάλειά τους. Άπαντες, όπως έγινε γνωστό, μετακινήθηκαν στα ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια.

Γερανός κατέρρευσε σε κτίριο στο Μαϊάμι
Ένας από τους μεγάλους φόβους των Αμερικανών που διαχειρίζονται την κρίση με τον τυφώνα, επιβεβαιώθηκε από το πρώτο κιόλας χτύπημα της «Ίρμα» στην πόλη του Μαϊάμι. Οι ισχυρότατοι άνεμοι, που πνέουν με ταχύτητες μεγαλύτερες των 150 χιλιομέτρων την ώρα, παρέσυραν μεγάλο γερανό, μέρος του οποίου κατέρρευσε στο κτίριο που κατασκευαζόταν, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στην οικοδομή.
Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία, μέσω της οποίας αποτυπώνονται ανάγλυφα οι τεράστιοι κίνδυνοι που συνοδεύουν το άνευ προηγουμένου αυτό φυσικό φαινόμενο…
