Στη δικαιοσύνη η εισβολή της Χρυσής Αυγής σε σχολείο του Περάματος

Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να αποσταλεί ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης για την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος όπου πρόκειται να ενσωματωθούν 25 προσφυγόπουλα στην παρακολούθηση των μαθημάτων.

Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά θα λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες καθώς υπήρξαν καταγγελίες για προπηλακισμούς εκπαιδευτικών, αλλά και για αδράνεια αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο αλλά δεν έκαναν τίποτα για την αποτροπή των επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης και προανάκριση για το εάν οι αστυνομικοί που ήταν έξω από το δημοτικό σχολείο στο Πέραμα ενήργησαν όπως έπρεπε.

Σύλλογος Γονέων Περάματος: Δεν χωράει ρατσισμός στα σχολεία και τα σπίτια μας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου στο Πέραμα.

«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει την παρουσία χρυσαυγίτων με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και σε όσους τον κάλεσαν, καθώς, όπως αναφέρει, με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Επίσης γίνεται λόγος για ευθύνες της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν, αλλά και των αρμόδιων φορέων που δεν ενημέρωσαν νωρίτερα του γονείς.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή