Σταύρος Θεοδωράκης: Αν δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση θα γυρίσουμε σε ακόμη χειρότερες μέρες

«Το Ποτάμι δεν είναι το back-up των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

«Αν δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση θα γυρίσουμε σε ακόμη χειρότερες μέρες», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, σημείωσε πως οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση οφείλονται στο τρίπτυχο «ανικανότητα – ατολμία – ιδεοληψίες».

«Από 2,2 έως 3,1 δισεκατομμύρια θα χάσει η ελληνική οικονομία αν δεν κλείσει η αξιολόγηση λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής. Η κλεψύδρα ήδη αδειάζει», ανέφερε ακόμα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκτίμησε πάντως πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τη δραχμή. «Αυτές τις σκέψεις τις εγκατέλειψαν το καλοκαίρι του ’15 όταν κατάλαβαν ότι αυτό θα θεωρηθεί έγκλημα και δεν θα συγχωρεθεί από τον ελληνικό λαό. Στο πίσω μέρος του μυαλού του κ. Τσίπρα υπάρχει μόνο η εξουσία. Και η εξουσία, για να διατηρηθεί, θέλει ευρώ», παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ερωτηθείς εάν το Ποτάμι θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή εφόσον κλείσει η αξιόλογη ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Το Ποτάμι δεν είναι το back-up των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Άλλοι πιθανόν να είναι. Εμείς ψηφίζουμε με γνώμονα τις αρχές μας, τις επεξεργασμένες θέσεις μας και το συμφέρον του τόπου. Χάρες δεν κάνουμε σε κανέναν. Ούτε αριστερά ούτε δεξιά».

Ακόμα, επισήμανε πως το Ποτάμι δεν θα γίνει «πατερίτσα» των παλιών κομμάτων. Κάναμε το Ποτάμι για να συγκρουστούμε με όλα αυτά που μας οδήγησαν στην οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, δεν κάναμε το Ποτάμι για να κυνηγάμε τα τρένα με τις ευκαιρίες», είπε ακόμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή