Σούπερ μάρκετ: Ελλείψεις και ανατιμήσεις από την κακοκαιρία

9
Σούπερ μάρκετ: Ελλείψεις και ανατιμήσεις από την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία Ελπίς και τα χιόνια που έπληξαν μεγάλο μέρος της χώρας έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ αλλά και των λαϊκών αγορών.

Ήδη σε πολλά καταστήματα παρατηρούνται ελλείψεις σε προϊόντα όπως το γάλα, τα αυγά, τα αρτοσκευάσματα, το ψωμί, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά.

Παράλληλα έχουν διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες αυξήσεις στις τιμές σε μελιτζάνες, πιπεριές, μπρόκολο και κουνουπίδι. «Είναι θερμοκηπίου αυτά τα προϊόντα. Για πατάτες έχουμε προνοήσει, ήρθαν ακόμα και από την Αίγυπτο, δεν έχουμε έλλειψη προς το παρόν. Όπως μας πληροφορούν οι παραγωγοί, σε προϊόντα που είναι υπαίθρια και είναι στα χωράφια που έχουν καλυφθεί με χιόνι, σε αυτά τις επόμενες δύο εβδομάδες οι τιμές θα είναι πιο ακριβές. Θα προσπαθήσουμε με τα εισαγόμενα προϊόντα να βοηθήσουμε την κατάσταση. Πριν ακόμα ξεσπάσει η κακοκαιρία, πριν από μία εβδομάδα, άρχισαν οι συνάδελφοι να προσπαθούν να αγοράσουν προϊόντα, για να μην αφήσουν εκτεθειμένες τις παραγγελίες τους», εξήγησε ο ίδιος.

Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν σε νότια και βόρεια προάστια, αντίθετα στον Πειραιά και στα δυτικά προάστια θα λειτουργήσουν κανονικά.