Την πρόθεσή του να καλέσει δημοσίως την κυβέρνηση της Γερμανίας και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να εγκρίνουν τη συμφωνία έκανε γνωστή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.
Όπως υπενθύμιζαν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, το πρωί ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, κάλεσε την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ να μην υπονομεύσει τη συμφωνία με την Ελλάδα.
Νωρίτερα, αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έλαβε ο Μάρτιν Σουλτς, τηρώντας εντελώς διαφορετική στάση έναντι της ελληνικής συμφωνίας.
«Οι απόψεις που διατυπώνει για την ελληνική συμφωνία είναι εντελώς προσωπικές και δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού» τονίζουν κύκλοι, προσκείμενοι στον Μάρτιν Σουλτς.
Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι τόσο ο Μάρτιν Σουλτς όσο και ο επικεφαλής του SPD, Γκάμπριελ, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη στάση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος εμμένει στο δάνειο – γέφυρα.