Σοκ στο Μεξικό: Βρέθηκαν κρεμασμένα πτώματα σε γέφυρες κοντά σε δημοφιλές θέρετρο

Το 2017 είναι η χρονιά με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό
Κρεμασμένα ανά δύο σε τρεις γέφυρες πάνω σε δρόμους που οδηγούν σε τρία αεροδρόμια κοντά στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Λος Κάμπος στη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού, βρέθηκαν τα πτώματα έξι ανδρών.
Οι δολοφόνοι των καρτέλ ναρκωτικών κρεμούν συχνά τα πτώματα των θυμάτων τους από γέφυρες για να εκφοβίσουν τους αντιπάλους τους, τον τοπικό πληθυσμό και την αστυνομία.
Το 2017 είναι η χρονιά με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό.
Η βία στην Μπάχα Καλιφόρνια έχει κλιμακωθεί, ιδίως γύρω από το πάλαι ποτέ γαλήνιο Λος Κάμπος. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λος Κάμπος, ο Χουάν Μανουέλ Μαγιόρκα, δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Οι ανθρωποκτονίες στην Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ διπλασιάστηκαν από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, φθάνοντας τις 409 από τις 192 που είχαν καταγραφεί όλο το 2016. Τον Ιούνιο, οι αρχές βρήκαν έναν ομαδικό τάφο που περιείχε τα πτώματα 11 ανδρών και τριών γυναικών κοντά στο Λος Κάμπος.
Εν μέρει η έξαρση της βίας αποδίδεται στην αύξηση της δύναμης του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, που θεωρείται πλέον το ισχυρότερο στο Μεξικό και συγκρούεται με άλλες συμμορίες για τον έλεγχο εδαφών.
Την Τρίτη, οι αρχές στη βόρεια Πολιτεία Τσιουάουα ανακοίνωσαν ότι 12 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ομάδων ενόπλων.
Από τα τέλη του 2006, όταν η κυβέρνηση είχε κηρύξει τον λεγόμενο πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό, έχουν σκοτωθεί πάνω από 196.000 άνθρωποι.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης