Σήμερα ξεκινά η μεγάλη περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία

Το ταξίδι που ξεκινά σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, είναι το πιο μεγάλο που πραγματοποιεί Αμερικανός πρόεδρος στην Ασία εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια!
Ένας από τους σκοπούς του ταξιδιού αυτού, είναι η αναζήτηση βοήθειας για να ασκήσει πιέσεις στη Βόρεια Κορέα και να εμποδιστεί μια πιθανή πυρηνική κρίση.
Η περιοδεία του Τραμπ, που περιλαμβάνει στάσεις στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες θα ολοκληρωθεί στις 14 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το Reuters, η τελευταία φορά που Αμερικανός πρόεδρος ταξίδεψε στην Ασία για τόσο μεγάλο διάστημα ήταν στα τέλη του 1991 και τις αρχές του 1992, όταν ο πρόεδρος Μπους αρρώστησε κατά τη διάρκεια δείπνου στην Ιαπωνία.
Ο Τραμπ θα αναχωρήσει σήμερα το πρωί για Χαβάη, κάνοντας σύντομη στάση στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Ειρηνικό και επισκεπτόμενος το Περλ Χάρμπορ.
Στη συνέχεια θα πάει σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα και μετά στην Κίνα. Επιπλέον, θα συμμετάσχει στη σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού στο Βιετνάμ, θα επισκεφθεί και το Ανόι και το ταξίδι του θα ολοκληρωθεί με τη σύνοδο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στη Μανίλα των Φιλιππίνων.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης