Σε ύφεση η φωτιά στην Αρτέμιδα – Παραμένουν οι δυνάμεις, εκκενώθηκε ο οικισμός «Αγία Κυριακή»

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Αρτέμιδα, η οποία ξέσπασε νωρίτερα στη συμβολή της οδού Αρίωνος με την οδό Κωστή.

Η φωτιά ξεκίνησε μεν από χαμηλή βλάστηση, αλλά εντός του αστικού ιστού με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για τα σπίτια να είναι άμεσος. 

Στο σημείο είχε σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Περίπου την ίδια ώρα, όμως, λίγο πριν από τη μιάμιση το μεσημέρι, νέα εστία πυρκαγιάς ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας και ειδικότερα στη συμβολή της λ. Πάρνηθος με την οδό Αργοναυτών, στον δήμο Αχαρνών. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν από νωρίς μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο Νέο Βουτζά.

Σύμφωνα με το irafina.gr η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Αρίωνος, κοντά στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο, Αρίωνος και Αγίου Γεωργίου.

Φωτιά και στους πρόποδες της Πάρνηθας

Εν τω μεταξύ, σχεδόν την ίδια ώρα με τη φωτιά στη Ραφήνα, εκδηλώθηκε εστία στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη συμβολή της λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Αργοναυτών, στον δήμο Αχαρνών, στο τέλος της οικιστικής ζώνης κοντά στον ΟΤΕ.

Επί τόπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πυροσβέστες επιχειρούν να κατασβέσουν τη φωτιά στη Ραφήνα

Η Πυροσβεστική έχει σπεύσει στο σημείο

Σύμφωνα με το irafina.gr η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Αρίωνος, κοντά στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο, Αρίωνος και Αγίου Γεωργίου.

 

5141727

Κινδυνεύουν σπίτια στον Νέο Βουτζά

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται και η φωτιά στον Νέο Βουτζά, η οποία πλέον απειλεί και σπίτια. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Παντακράτορα Νταού Πεντέλης.

Στο σημείο έχουν επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 5 ελικόπτερα. Από εδάφους βοηθούν εθελοντές πυροσβέστες, ενώ γίνεται χρήση και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή