Σε λίγο ο ανασχηματισμός – Ποιοι θα είναι οι νέοι υπουργοί

Λίγη ώρα απομένει μέχρι την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το πρωί επικοινωνεί με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, καθώς και με νέα πρόσωπα, ώστε να βρει τη χρυσή τομή. Ένα από τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού φαίνεται να είναι και η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.  

Αυτοί που φαίνεται να παραμένουν στις θέσεις τους είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς, Γιώργος Σταθάκης, Ανδρέας Ξανθός και Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης θα τεθεί εκτός υπουργείου Υγείας.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη να βρέθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να της πρότεινε τη μετακίνησή της στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο είναι άγνωστο αν αυτό τελικά θα γίνει, καθώς η κυρία Γεροβασίλη το τελευταίο διάστημα διατεινόταν ότι θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο της και να ολοκληρώσει τη διοικητική μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά το τέλος της συνάντησης η κυρία Γεροβασίλη έφυγε από την πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι νέες είσοδοι στην κυβέρνηση θα σηματοδοτήσουν τα ανοίγματα που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα ανοίγματα προς την άλλη πλευρά, την Κεντροαριστερά, η επιλογή Ραγκούση, που ακουγόταν όλο αυτό το διάστημα δεν φαίνεται να ευδοκιμεί καθώς συνάντησε αντιστάσεις, ενώ για διαφορετικούς λόγους δεν προχώρησαν οι περιπτώσεις των  Χάρη Παμπούκη και Μαριλένας Κοππά. Έτσι, το άνοιγμα θα περιοριστεί με την είσοδο της κυρίας Μαριλένας Ξενογιαννακοπούλου, της κυρίας Λούκας Κατσέλη και της κυρίας Μυρσίνης Ζορμπά.

Έντονα ακούγεται το όνομα της Μυρσίνης Ζορμπά για υπουργός Πολιτισμού, στη θέση της Λυδίας Κονιόρδου.
Τέλος, θέση στην κυβέρνηση θα έχει και ο μέχρι χθες γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, όπως σχεδόν ανοικτά προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ε. και αναμένεται να τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή