Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μυτιλήνη: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους, θαμνωδών εκτάσεων και ελαιοκαλλιεργειών στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αγία Μαρίνα και Ταξιάρχες νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Προς στιγμή απειλήθηκαν κατοικίες στην περιοχή της Χαραμίδας οι οποίες προστατεύτηκαν από υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών ενώ κάηκαν οι εγκαταστάσεις του παλιού στρατιωτικού φυλακίου της ίδιας περιοχής όπου είχαν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία του πολιτιστικού εκπαιδευτικού κέντρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Λέσβο.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 26 πυροσβέστες, 85 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 18 εθελοντές, 57 στρατιώτες, 12 πυροσβεστικά οχήματα, 4 οχήματα ΟΤΑ και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα  επιχείρησαν και τα αεροπλάνα τύπου πετζετέλ που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Επίσης μέχρι το μεσημέρι επιχείρησαν αεροπλάνα τύπου καναντέρ τα οποία επέστρεψαν στη βάση τους λόγω μη δυνατότητας ανεφοδιασμού με καύσιμα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην ενδοεπικοινωνία μεταξύ των τμημάτων που επιχειρούν.

Πριν από λίγο η γενική γραμματέας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή