Αστυνομικός-σωματοφύλακας του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς, όπως γράφει η εφημερίδα Γκάρντιαν, ξέχασε το γεμάτο υπηρεσιακό του περίστροφο σε τουαλέτα αεροσκάφους της British Airways, σε πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Χίθροου αυτή την εβδομάδα.
Δίπλα στο όπλο βρέθηκε και το διαβατήριο του αξιωματικού των ειδικών μονάδων ασφαλείας, αλλά και του Κάμερον, τα οποία παραδόθηκαν στο πλήρωμα του αεροσκάφους.
«Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε ένα περίστροφο, το οποίο αναστάτωσε όλους τους επιβάτες» δήλωσε ένας εξ αυτών. Το όπλο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένα πιστόλι τύπου Glock 17 των 9 mm, το οποίο ο σωματοφύλακας είχε βγάλει από τη θήκη του κατά τη χρήση της τουαλέτας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαν, ένας 33χρονος επιχειρηματίας που επέβαινε στο αεροσκάφος φέρεται να δήλωσε: «Υπήρξε μεγάλη αναταραχή με ένα τύπο που καθόταν κοντά μου. Είπε ότι είχε βρει ένα όπλο στην τουαλέτα, κάτι που αρχικά αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία…Ο κυβερνήτης προσπάθησε να καθησυχάσει τους επιβάτες, εξηγώντας ότι ο νόμος επιτρέπει τα πιστόλια στα αεροπλάνα για εξουσιοδοτημένους πράκτορες και ότι το όπλο είχε παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του».
Σε ερώτηση για το περιστατικό η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός απομακρύνθηκε από τα επιχειρησιακά του καθήκοντα και ότι οι αρχές παίρνουν στα σοβαρά αυτό το περιστατικό και έχουν διατάξει εσωτερική έρευνα.
Από την πλευρά της British Airways, ο εκπρόσωπός της τόνισε: «Ακολουθούμε τους κανονισμούς, οι οποίοι επιτρέπουν την οπλοφορία στα αεροσκάφη κάτω από ειδικές και ελεγχόμενες περιστάσεις. Το προσωπικό μας διαχειρίστηκε το περιστατικό γρήγορα, πριν από την αναχώρηση και η πτήση συνεχίστηκε κανονικά».