Σε μπορντέλο μετατρέπουν την Ευρώπη που διαλύεται οι ανάξιοι ηγέτες της

Με πρωταγωνιστές τους πεινασμένους του σοβιετικού μπλοκ

Σε θάλαμο Άουσβιτς θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα μας, με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες να απειλούν να αρπάξουν τις βάρκες και τα κότερά μας και να φύγουν για την Ευρώπη μόλις φτιάξει ο καιρός

ΣΕ ΕΝΑ απέραντο μπορντέλο θέλουν να μετατρέψουν την Ευρώπη οι ανάξιοι ηγέτες της με πρωταγωνιστές τους πεινασμένους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που επί 50 χρόνια ζούσαν σαν δούλοι και χωρίς να τολμούν να διαμαρτυρηθούν.

Το κλείσιμο των συνόρων από την Αυστρία, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εχθρική πράξη, ο φράκτης που κατασκεύασαν οι Σκοπιανοί και τα παιχνίδια των Βουλγάρων, που δεν αφήνουν τους πρόσφυγες να περάσουν από το έδαφός τους, προκαλούν έμφραγμα στην Ελλάδα, η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο, ένα νέο Νταχάου όλων των κατατρεγμένων που φτάνουν από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, το Σουδάν και άλλες χώρες στις οποίες μαίνονται οι εμφύλιοι που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι.

Κάθε μέρα περνούν τα σύνορα τρεις χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Γερμανία, την Αυστρία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αποτελούν τον τελικό προορισμό τους. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για τη χώρα μας είναι τεράστιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών, καλλιεργείται η ιδέα, αν δεν ανοίξουν τα σύνορα, μόλις καλυτερεύσει ο καιρός να αρπάξουν τις βάρκες και τα κότερα και να κατευθυνθούν στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι σήμερα η αντιμετώπιση του προσφυγικού από τους ανάξιους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραπέμπει στην Γερμανία του Χίτλερ.

Όπως σέρνονταν οι Εβραίοι στους φούρνους του Άουσβιτς, έτσι οι σύγχρονοι φασίστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφήνουν τα παιδάκια να συνωστίζονται στα σύνορα, πεινασμένα, βρεγμένα και άρρωστα σε ουρές χιλιομέτρων.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Η κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει το δικό της μαγαζάκι και τη δική της πολιτική παραπέμποντας ευθέως στην Ευρώπη του μεσοπολέμου. Η διάλυση είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα με την Ελλάδα να βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στη χώρα μας, όπου κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν. Πώς κρατάει η καρδιά των μεγάλων Ευρωπαίων ηγετών να βλέπουν κάθε βράδυ από τις τηλεοράσεις αυτές τις δραματικές και άγριες εικόνες και να μην σκέφτονται ότι σ΄ αυτή τη θέση θα μπορούσαν να βρίσκονται τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι γι΄ αυτό χρειάζονται τολμηρές και αποφασιστικές λύσεις.

Οργή για την εχθρική ενέργεια της Αυστρίας

Πυρ και μανία είναι η ελληνική κυβέρνηση με την εχθρική πράξη της Αυστρίας να μεθοδεύσει από κοινού με χώρες των Δυτικών Βαλκανίων το κλείσιμο των συνόρων τους, χωρίς καν να συζητήσουν με την Ελλάδα, στην οποία κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Η προκλητική πρωτοβουλία της Αυστρίας να διοργανώσει στη Βιέννη Διάσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για να αποφασίσουν για το προσφυγικό ερήμην της Ελλάδας, που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την αυστριακή κυβέρνηση για την μονομερή και εχθρική προς τη χώρα μας ενέργεια, αγνοώντας τις αποφάσεις που είχε λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λίγες ώρες νωρίτερα.

Για παραβίαση του γράμματος και του πνεύματος των ευρωπαϊκών συνθηκών έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η σημερινή συνάντηση είναι μία εξωθεσμική πρωτοβουλία και πως η μη πρόσκληση της Ελλάδας σε αυτήν εκλαμβάνεται ως μη φιλική ενέργεια, καθώς «δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι ερήμην μας επιθυμούν να δρομολογήσουν αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα».

Γ. Μουζάλας: «Πραξικοπηματικές ενέργειες»

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε πραξικοπηματική ενέργεια την απόφαση των Σκοπίων να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα για τους Αφγανούς πρόσφυγες και να περιορίσει τη ροή εισόδου προσφύγων από την Συρία και το Ιράκ.

«Πέντε αστυνομικοί διευθυντές των χωρών του Βίζεγκραντ και δυστυχώς της Αυστρίας καταργήσανε την απόφαση που πήραν οι πρωθυπουργοί 15 ώρες πριν. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για την ευρωπαϊκή ιδέα».

Ο κ. Μουζάλας προειδοποίησε ακόμη ότι οι ολοένα και αυξανόμενοι περιορισμοί θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση, το οποίο δεν θα είναι προς το συμφέρον των χωρών της Ευρώπης. Το έως σήμερα σύστημα διασφάλιζε ότι οι πρόσφυγες είναι ταυτοποιημένοι, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μίλησε για σκλήρυνση της στάσης της χώρας προς τις γειτονικές χώρες που δεν δέχονται τους πρόσφυγες.

Μύδροι Καμμένου κατά Τουρκίας

Στο μεταξύ, η Τουρκία επιχειρεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο. Η Άγκυρα εγείρει παράλογες απαιτήσεις στο κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδίου για τη διάσωση των μεταναστών και τη σύλληψη δουλεμπόρων ενώ αρνείται την επαναπροώθηση προσφύγων στα παράλιά της, παρόλο που αρχικά είχε συμφωνήσει.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με επιστολή του κάλεσε το ΝΑΤΟ να εφαρμοσθεί η συμφωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση προσφύγων στην Ευρώπη και κατηγόρησε την Τουρκία ότι επιχειρεί να υπονομεύσει το συμφωνηθέν σχέδιο. «Η Τουρκία επιχειρεί να τορπιλίσει τη συμφωνία» σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Τουρκίας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσία των ομολόγων του από Ελλάδα και Γερμανία ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τις… «βλακείες» των πολιτικών.

Οι απόψεις αυτές της Άγκυρας έχουν προκαλέσει δυσμενές κλίμα για την Τουρκία, με σχεδόν όλες τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας να τάσσονται υπέρ των ελληνικών θέσεων για άμεση υλοποίηση της πολιτικής απόφασης, όπως επισήμανε ο Πάνος Καμμένος.

Υπέρ της Ελλάδας η Κομισιόν

Εξάλλου, την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και την «ανθρωπιστική κρίση που ενδέχεται να ξεδιπλωθεί σε ορισμένες χώρες, ιδίως στην Ελλάδα», εξέφρασαν από κοινού ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης Κλάας Ντάικχοφ.

Χάος στο εσωτερικό

Την ίδια ώρα, το χάος με τους πρόσφυγες στο εσωτερικό της χώρας καλά κρατεί. Στον Πειραιά καταφθάνουν σε καθημερινή βάση 4.000 πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου αλλά δεν έχουν που να πάνε αφού τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

Όσα λεωφορεία μεταφέρουν πρόσφυγες από την Αθήνα που θέλουν να φτάσουν στην Ειδομένη και να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων το τελευταίο 24ωρο οδηγούνται στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Χθες, πραγματοποιήθηκε πολύωρη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης από τους Αφγανούς, κάποιοι εκ των οποίων είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση διέλευσής τους στη γειτονική χώρα. Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με περισσότερα από 20 λεωφορεία.

Άλλοι πρόσφυγες που κατευθύνονταν προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα έπεσαν πάνω στο μπλόκο των Τεμπών με αποτέλεσμα να διανυκτερεύσουν στο δρόμο ενώ άλλοι συνέχισαν την πορεία τους προς τα Σκόπια ακόμη και με τα πόδια. Κάποιοι έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στο κλειστό γυμναστήριο της Κοζάνης.

Mήνυμα Τσίπρα στους «σκληρούς» της Ευρώπης: Τηρήστε τη συμφωνία των Βρυξελλών για το προσφυγικό

Την κατασταση στα χέρια του παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από χθες εγκαινίασε μία σειρά τηλεφωνικών επαφών για το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού- οι οποίες πιθανότατα θα συνεχιστούν και σήμερα- στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Μετά τις εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα της διαχείρισης χιλιάδων προσφύγων και παράνομων μεταναστών, οι οποίοι κατακλύζουν την Ελλάδα και δεν μπορούν να φύγουν προς την Ευρώπη, ο Πρωθυπουργός αντέδρασε στο κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια και στην πρωτοβουλία της Αυστρίας, για Διάσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, χωρίς την Ελλάδα.

Με φόντο τα παραπάνω, ο κ. Τσίπρας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε. Η Ολλανδία άλλωστε, είναι η χώρα που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ασφαλείς πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αναφέρουν πως ο ίδιος, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την αδυναμία της ΕΕ να διασφαλίσει όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο για το προσφυγικό. Με αιχμή μάλιστα, τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη, «οι αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση των προσφυγικών ροών να λαμβάνονται συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς».

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη είχε χαρακτηρίσει πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη τη στάση ορισμένων χωρών (εντός και εκτός ΕΕ).

«Η Αθήνα είναι έτοιμη να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα» είπε στη συνέχεια, απαντώντας στην ερώτηση αν η κυβέρνηση μπορεί να θέσει βέτο στην ΕΕ. Σχολιάζοντας πάντως, τις κινήσεις της Αυστρίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι η Ελλάδα προέβη σε διάβημα προς την Αυστρία για τη μη πρόσκληση της χώρας μας στις διαδικασίες που ξεκίνησε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ολλανδική Προεδρία της ΕΕ για όλες αυτές τις εξελίξεις. Διευκρίνισε δε, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες που κρίνει απαραίτητες για τη διευθέτηση του ζητήματος και πρόσθεσε ότι αναμένει την απόφαση για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης.

Σε ό, τι αφορά τέλος στις αντιρρήσεις της Τουρκίας που προβάλλονται σήμερα για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου, αν και στη σύνοδο της 11ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε συμφωνήσει και ο ίδιος, απάντησε: «Εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί, η συμφωνία όπως αποφάσισε ομόφωνα το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και ευελπιστούμε ότι οι συζητήσεις θα καταλήξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Ανοικτός σε συμβούλιο αρχηγών

Θετικά απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και του επανέλαβε το αίτημα που είχε υποβάλει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε θετικός: «Δεν το αποκλείω» απάντησε αλλά παρέπεμψε σε όποια εξέλιξη επί του θέματος μετά την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην οποία θα συμμετέχει και η Τουρκία. Σε άτυπη ενημέρωσή του το Μαξίμου ο Πρωθυπουργός απάντησε στην Φώφη Γεννηματά ότι «δε θεωρεί πως συντρέχει λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου αυτή τη στιγμή, ενώ επιφυλάχθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο, εάν συντρέχουν λόγοι, αυτό να πραγματοποιηθεί πριν ή μετά τη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας στις 7 Μαρτίου».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή