Σχολεία: Οδηγίες ΕΟΔΥ για την Πληροφορική ώστε να μην υπάρξει μετάδοση του ιού μέσω πληκτρολογίων

2
Σχολεία: Οδηγίες ΕΟΔΥ για την Πληροφορική ώστε να μην υπάρξει μετάδοση του ιού μέσω πληκτρολογίων

Η επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου πλησιάζει και ήδη το υπουργείο Παιδείας, αλλά και ο ΕΟΔΥ έχουν δημοσιοποιήσει πλήρεις οδηγούς οι οποίοι απευθύνονται στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς για προστασία έναντι στον κορωνοϊό.

Ένα σημαντικό κομμάτι των οδηγιών αυτών αφορά και στον τρόπο χρήσης του κοινού εξοπλισμού.Σε έγγραφό του ο ΕΟΔΥ εξηγεί αναλυτικά τι θα πρέπει να κάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές με τον κοινό εξοπλισμό στα σχολεία και ειδικά με αυτό στο πρακτικό μάθημα Εργαστηρίων Πληροφορικής.  

Όπως τονίζει,η χρήση του κοινού εξοπλισμού πρέπει να αποφεύγεται. Για το πρακτικό μάθημα Εργαστηρίων Πληροφορικής η σύσταση είναι να πραγματοποιείται με κάλυψη των πληκτρολογίων με μεμβράνη οικιακής χρήσης ή οποία θα αφαιρείται με την εναλλαγή κάθε χρήστη. Συνίσταται επίσης η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος πριν και μετά την είσοδο στην αίθουσα ώστε να τηρείται η σωστή υγιεινή των χεριών.

Τέλος, σύμφωνα με τις οδηγίες,ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά και οι χρήστες μετά από κάθε επαφή να πλένουν τα χέρια τους.