Σχεδόν 200 πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν καθημερινά στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Σταθερή ημερήσια ροή σχεδόν 200 προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Αριθμός που λειτουργεί προσθετικά σε αυτόν των ήδη εγκλωβισμένων που πλέον αγγίζει τους 11.500, καθιστώντας κάθε μέρα εκρηκτική την κατάσταση στους υπάρχοντες καταυλισμούς με υποδομές που δεν επαρκούν για τόσο κόσμο.

Το τελευταίο 24ωρο, από χθες, Τετάρτη μέχρι σήμερα Πέμπτη, πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 150 άτομα. Στη Λέσβο έφθασαν 62, στη Χίο 43 και στη Σάμο 45.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.365, στη Χίο 4.227 και στη Σάμο 1.726.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.318.

Ψευδής η καταγγελία για το βιασμό 25χρονου Μαροκινού στη Μυτιλήνη

Από εκεί και πέρα, ψευδής ήταν η καταγγελία 25χρονου Μαροκινού μετανάστη περί βιασμού του, σε βάρος τριών Αλγερινών μεταναστών στο Hot Spot της Μόριας το περασμένο Σαββάτο. Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα

Σύμφωνα με την καταγγελία του Μαροκινού, οι τρεις Αλγερινοί, τον είχαν καλέσει να πιούν καφέ και να συζητήσουν. Στη διάρκεια της συζήτησης, και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι τρεις άνδρες τού έριξαν στον καφέ κάποια ουσία, η οποία του προκάλεσε υπνηλία.

Στη συνέχεια, ο Μαροκινός κατήγγειλε ότι οι Αλγερινοί μπήκαν στη σκηνή του, έκλεψαν τα χρήματά του, περίπου 370 ευρώ και τον βίασαν, όσο εκείνος ήταν ναρκωμένος.

Η καταγγελία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκράτης» της Μυτιλήνης, προκάλεσε αμφιβολίες στις αστυνομικές Αρχές, ιδιαίτερα όταν ο 25χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, με το αιτιολογικό ότι δεν του το επιτρέπουν οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Τελικά, προχθές Τρίτη, πείστηκε και εξετάσθηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος έκρινε πως δεν υπήρχαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Χθες, στη διάρκεια της απολογίας τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι προέβησαν στις πράξεις για τις οποίες τους κατηγορεί ο Μαροκινός, ενώ ανέφεραν πως ούτε καν τον γνώριζαν, δεδομένου ότι ήρθαν στη Μυτιλήνη πολύ πρόσφατα. Αναφερόμενος δε στο θέμα της κλοπής των 400 περίπου ευρώ, ο Αλγερινός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα χρήματα, ισχυρίστηκε ότι ήταν δικά του. Ενώ υπήρξαν και μαρτυρίες ατόμων που ανέφεραν ότι ο Μαροκινός δεν είχε χρήματα και μάλιστα είχε τηλεφωνήσει στον αδελφό του, να του στείλει.

Eισαγγελέας και ανακριτής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα του ιατροδικαστή και τις απολογίες των τριών νεαρών, αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν εις βάρος τους κατηγορίες. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιορισμό να μην έρθουν σε καμία απολύτως επαφή με τον 25χρονο Μαροκινό.

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφεραν στελέχη των διωκτικών Αρχών, κάποιοι μετανάστες χρησιμοποιούν τη μέθοδο των ψευδών κατηγοριών για δήθεν επιθέσεις εις βάρος τους, προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή και να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης στην απόφαση για την αίτηση ασύλου που έχουν καταθέσει.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή