Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2025

Ρεκόρ και θέαμα – Παίζοντας μπαλάρα ο Ολυμπιακός με 17 στα 17 “έσβησε” το σερί του Σόλιντ

Αρχικά ήταν το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι, με τις 11 συνεχόμενες νίκες από την αρχή του πρωταθλήματος (1966-’67). Οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα το έσπασαν.

Μετά ήταν οι 16 διαδοχικές νίκες της ομάδας του Τροντ Σόλιντ (2005-‘06). Ξεπεράστηκε κι αυτό απόψε.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» φτάνοντας τις 17 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός, όχι απλώς βρήκε κίνητρο για τη νίκη, αλλά έπαιξε και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αναμφίβολα, ο καλύτερος τρόπος για να σπάει τα ρεκόρ.

Με μαέστρο τον Τσόρι Ντομίνγκες, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχασαν κλασικές ευκαιρίες, προκειμένου να διευρύνουν κατά πολύ το σκορ της νίκης τους.

Αυτή ήταν η 18η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Ντομίνγκες, ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο. Εκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, τρυπούσε την άμυνα του Λεβαδειακού κυρίως από τα άκρα και το 2-0 έμοιαζε πολύ φτωχό.

Στο 3’, σε σέντρα του Μιλιβόγεβιτς, ο Καμπιάσο έπιασε κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Βερέμκο μπλόκαρε. Στο 14’, από κόρνερ του Ντουρμάζ, ο Σιόβας έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κοντινή κεφαλιά.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, το σκορ άνοιξε για τους ερυθρόλευκους. Σε αντεπίθεση, ο Τσόρι άνοιξε την μπάλα δεξιά στον Πάρντο, εκείνος γύρισε παράλληλα, με τον Ιντέγε να τη σπρώχνει στα δίχτυα της κενής εστίας.

Στο 25’, σε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Σιόβα, ο οποίος σούταρε εξ επαφής, αλλά κατέληξε κόρνερ, μετά από κόντρα.

Στο 26’ ο Ιντέγε έχασε τρεις (!) κλασικές ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού. Αρχικά, μετά από πάσα του Ντομίνγκες σούταρε δυο φορές, αλλά έσωσαν την εστία τους οι Μαχαίρας και Μουλόπουλος, ενώ στη συνέχεια σε νέα σέντρα ο Νιγηριανός πλάσαρε άουτ από κοντά!

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα απείλησε ξανά στο 36’. Γύρισμα του Ιντέγε από αριστερά, ο Ντομίνγκες άφησε πανέξυπνα την μπάλα να περάσει, αλλά ο Πάρντο νικήθηκε από τον Βερέμκο στο τετ α τετ.

Ο Κολομβιανός, πήρε το… αίμα του πίσω λίγο αργότερα, διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου (2-0). Στο 43’, λοιπόν, μετά από λάθος του του Βερέμκο,  ο Πάρντο έκλεψε την μπάλα και την έστειλε στα κενά δίχτυα.

Οι Πειραιώτες σκόραραν και τρίτη φορά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56’, όταν σε νέα αντεπίθεση ο Ντουρμάζ βρήκε ωραία τον Ντομίνγκες, ο οποίος πέρασε τον Βερέμκο και έκανε το 3-0 με πλασέ.

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έβαλαν… φρένο στον ρυθμό τους. Από την πλευρά του, ο Μάρκο Σίλβα βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Κολοβό και τον Μανιάτη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός άκουσε ρυθμικά το όνομά του από την εξέδρα, για ακόμη μια φορά, ως αναγνώριση της πολύ καλής δουλειάς του.

Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν το γκολ της τιμής στο 88′, με τον (δανεικό απ” τον Ολυμπιακό) Μπεν να νικά με πλασέ τον Ρομπέρτο, ύστερα από σέντρα του Μίνγκα από δεξιά.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή συμμετοχή του 27χρονου επιθετικού στο πρωτάθλημα και το πρώτο του τέρμα, μετά τον Απρίλιο του 2015, όταν αγωνιζόταν στη Βέροια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (74′ Μανιάτης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες (71’ Κολοβός), Πάρντο (82′ Σεμπά), Ντουρμάζ, Ιντέγε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος (46’ Παππάς), Στάθης, Μίνγκας, Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Ντομοβτσίσκι (70’ Καψάσκης), Μεντί, Τσουρίκοφ (46’ Μερεμπασβίλι), Μπεν, Μαχαίρας.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή