«ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΡΓΑ»
Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους για όλη την Ιταλία που θρηνεί τα 290 θύματα του σεισμού των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο πόνος και η θλίψη για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει, κατά πολύ, τα ανθρώπινα όρια.
Μια από τις χαρακτηριστικές ιστορίες που συγκίνησαν, ήταν αυτή της 9χρονης Τζούλια που έγινε η ασπίδα και κάλυψε με το κορμάκι της την 4χρονη αδελφή της, όταν κατέρρευσε το σπίτι της γιαγιάς της όπου βρίσκονταν.
Χάρη στη μεγαλειώδη πράξη της αδελφής της, η 4χρονη βρέθηκε χωρίς καμία γρατζουνιά κάτω από το νεκρό κορμί της αδελφής της.
Ο πυροσβέστης που ανέσυρε το πτώμα της 8χρονης έγραψε ένα γράμμα που της ζητά «συγγνώμη» που δεν έφτασε εκεί νωρίτερα και που δεν κατάφερε να την σώσει.
«Γειά σου μικρή. Συγγνώμη που φτάσαμε αργά. Δυστυχώς είχες ήδη σταματήσει να αναπνέεις αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά που βρίσκεσαι ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σε βγάλουμε από εκεί. Όταν επιστρέψω στο σπίτι μου στην Λ’ Άκουιλα θα ξέρω ότι υπάρχει εκεί ψηλά ένας άγγελος που με παρακολουθεί από τον ουρανό και ότι τη νύχτα θα λάμπεις σαν αστέρι».
«Γειά σου Τζούλια, ακόμα κι αν δεν με γνώρισες ποτέ. Σε αγαπώ. Άντριου».
