«Πυρετός» διαβουλεύσεων με το «κουαρτέτο» για να κλείσει η συμφωνία

Βρυξέλλες: Πρώτα η ψήφιση των μέτρων και μετά τα 2 δισ. ευρώ

Συμφωνία Ελλάδας και Θεσμών μέχρι την Τρίτη, αλλά εκταμίευση της δόσης, μόνο αφού ψηφίσει η ελληνική βουλή τα νέα μέτρα, λένε από τις  Βρυξέλλες.
Καθώς κυβέρνηση και δανειστές, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη,  στην Ευρώπη, φαίνεται να ετοιμάζονται για τα επόμενα βήματα που προβλέπει το νέο πρόγραμμα.

Η αρχή αναμένεται να γίνει στο EuroWorking Group της Τρίτης, όπου οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα  ανοίξουν τους φακέλους της συμφωνίας και δώσουν το πρώτο «πράσινο φως». Στην συνέχεια το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στην ελληνική βουλή, διαδικασία που σύμφωνα με κύκλους κοντά στην διαπραγμάτευση,  αναμένεται να έχει  τελειώσει μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι ευρωπαίοι προετοιμάζουν νέα συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup την Πέμπτη, όπου τότε θα δοθεί και το τελικό «οκ» για την εκταμίευση των χρημάτων. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αυτή τη στιγμή, μετά και από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις του Σαββατοκύριακου, οι θέσεις Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών σε κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς, είναι πολύ κοντά.

Στην συνέχεια, οι ίδιες πηγές, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, επιβεβαιώνοντας ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία και στο ζήτημα του ρόλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) όπου οι δανειστές επέμεναν σε μία σειρά μέτρων σχετικά με τις διοικήσεις των τραπεζών.

Το κρίσιμο αυριανό Eurogroup,  φαίνεται έτοιμα να κάνει θετική αποτίμηση της μέχρι στιγμής διαπραγμάτευσης και να δώσει θετική εισήγηση σχετικά με την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις, καθώς η διαπραγμάτευση με τους δανειστές συνεχίζεται. Αυτή την ώρα βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι ατέλειωτες διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους διεθνείς πιστωτές.

Από τις δύο το μεσημέρι στο καμίνι της διαπραγμάτευσης μπήκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Ο κ. Αλεξιάδης, θα συζητήσει με τους δανειστές το κομμάτι της μη επιβολής του  ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και να παρουσιάσει στα κλιμάκια των δανειστών τα ισοδύναμα που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. 

Στη συνέχεια, λίγο μετά τις τέσσερεις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης επέστρεψε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή