«Ψηφιακός Οκτώβρης» από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον ψηφιακό πολιτισμό

Τον Ευρωπαϊκό Μήνα Ασφαλούς Διαδικτύου αλλά και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού γιορτάζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέσα από ένα σύνολο δράσεων με το όνομα «Ψηφιακός Οκτώβρης».

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ανάπτυξη κατάλληλων εθνικών και διεθνών υποδομών που θα προσφέρουν τα απαραίτητα επίπεδα ψηφιακής ασφάλειας, η εκπαίδευση των πολιτών όσον αφορά στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις που έχουν ως μελλοντικοί ψηφιακοί πολίτες, είναι μερικά από τα κρίσιμα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται ο Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Από την άλλη πλευρά και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (7-22 Οκτωβρίου 2017), η Ευρωπαϊκή Κοινότητα καλωσορίζει δράσεις προσανατολισμένες στην ανάπτυξη προγραμματιστικών δεξιοτήτων, δίνοντας έμφαση στο τρόπο με τον οποίο διασυνδέονται τα άτομα, οι επιμέρους ομάδες, οι κοινότητες αλλά και οι χώρες, στη νέα αυτή ψηφιακή εποχή.

Όμως η ασφάλεια στο διαδίκτυο και οι ψηφιακές δεξιότητες , αποτελούν μία μόνο πλευρά της ψηφιακής εποχής. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θέτει στο προσκήνιο της διεθνούς συζήτησης σχετικά με την έλευση της ψηφιακής εποχής, δυο ακόμα κρίσιμα ζητήματα: το ψηφιακό πολιτισμό, τις εφαρμογές και τις δυνατότητες που φέρνει η ψηφιακή εποχή στον τομέα του πολιτισμού, της επικοινωνίας και της εκπαίδευσης και τα ψηφιακά παιχνίδια, εμπορικά ή εκπαιδευτικά, τα οποία συγκροτούν παγκοσμίως, έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς ανάπτυξης.

Επισκεφθείτε το site της ΓΓΕΕ, media.gov.gr και μάθετε περισσότερα για τη δράση Ψηφιακός Οκτώβρης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή