Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2025

Ψέματα, αστερίσκοι και δούλεμα

  Της Ελένης Τσερεζόλε

Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας κήρυξε άτυπα το Σάββατο το πρωί, με τη μαγνητοσκοπημένη (μη χαθεί και το 3ήμερο) συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κ. Μητσοτάκης. Το κύριο χαρακτηριστικό της συνέντευξης ήταν η οικοδόμηση ενός παράλληλου σύμπαντος, μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες.

Τα υλικά του οικοδομήματος είναι τα γνωστά της επιτελικής αριστείας: ψεύδη και μελλοντικές υποσχέσεις με πολλούς «αστερίσκους», τύπου κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους το… 2023.

Ή αόριστη υπόσχεση περί «μεγαλύτερης (σσ μετά τα ψίχουλα του Ιανουαρίου) αύξησης του κατώτατου μισθού» από την 1η Μαΐου… Ωστόσο στον Πρωθυπουργό δεν τέθηκαν ερωτήματα που οι απαντήσεις τους θα είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για τους πολίτες.

Όπως για παράδειγμα, γιατί η κυβέρνησή του, σε αντίθεση με τις 19 κυβερνήσεις της Ευρώπης, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με τη ΝΔ, έχουν ήδη υιοθετήσει την πρόταση της Κομισιόν και καταργήσει τον φόρο στα καύσιμα, για να στηρίξουν τους πολίτες τους απέναντι στην ενεργειακή κρίση;

Η απόρριψη από τον κ. Μητσοτάκη να οφείλεται στο ότι στη χώρα μας το προτείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να εξηγούσε πως, ενώ η κυβέρνησή του τσιγκουνεύεται να μειώσει τον ΦΠΑ στο ψωμί (που στοιχίζει 140 εκατομμύρια ευρώ), αποδεικνύεται εξαιρετικά κουβαρντού όταν πρόκειται για τη μείωση του φόρου των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ή για τον διορισμό golden boys στο Δημόσιο με αστρονομικούς μισθούς της τάξης των 8.500 το μήνα, όταν αρνείται πεισματικά να αυξήσει στα 800 ευρώ τον κατώτατο μισθό. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα προεξόφλησε και τη… σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων για την… κοροϊδία του: «Αμα ρωτήσετε και τους εργαζόμενους θα σας πουν ότι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί σήμερα ο κατώτατος μισθός να πάει στα 800 ευρώ»! Κανονικό δούλεμα δηλαδή. Αλλά σε ανώτατο επίπεδο. Από πρωθυπουργικά χείλη!

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή