Τρίτη, 17 Μαΐου 2022
05
12
42

Ψαλτοπούλου: «Είναι άγνωστο ακόμα αν θα χρειαστεί και 4η δόση εμβολίου»

Μοιραστείτε το

H καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το ενδεχόμενο της  4ης δόσης. 

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στο Mega, επισήμανε τα πέντε βασικά στοιχεία για την αντιμετώπιση της Μετάλλαξης Όμικρον. 

Η κυρία Ψαλτοπούλου συνέχισε λέγοντας πως, «η μετάλλαξη Όμικρον είναι ακόμα άγνωστος Χ φαίνεται διπλάσια μεταδοτικότητα στη νότια Αφρική από το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα και επομένως είναι κάτι που μας απασχολεί δεν φαίνεται βαρύτερη νόσηση μέχρι στιγμή».

«Η εικόνα που έχουν οι επιστήμονες είναι πως με την τρίτη δόση τελειώσαμε για κάποια χρόνια, αλλά πραγματικά τα δεδομένα κάθε μέρα αλλάζουν. Προσαρμόζεις το εμβόλιο ανάλογα με τις μεταλλάξεις», σχολίασε η κ. Ψαλτοπούλου για το ενδεχόμενος να χρειαστεί και τέταρτη δόση.

Κλείνοντας, μίλησε για την υποχρεωτικότητα, των άνω των 60, «η υποχρεωτικότητα έχει συζητηθεί για τους άνω των 60 γιατί αυτοί είναι που περίπου στο 90 % νοσούν βαρύτερα ή πεθαίνουν αν εμείς ιδεατά προστατεύαμε αυτούς τους ανθρώπους θα μειώναμε τους θανάτους θα γλιτώναμε πάρα πολύ κόσμο και θα γλιτώναμε και το σύστημα υγείας που είναι πιεσμένο».

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.