Η ΕΞΟΔΟΣ στις αγορές από μόνη της δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση το τέλος των εφιαλτικών μνημονίων. Αποτελεί όμως μια καλή αρχή για να μπορέσει η οικονομία να βγει από το φαύλο κύκλο της επιτήρησης και των καταστροφικών συνταγών που επέβαλαν οι δανειστές.
ΓΙΑ την ολοκληρωτική επανεκκίνηση της οικονομίας, απαιτείται ακόμα πολύ δουλειά στον τομέα των επενδύσεων.
ΜΕ δεδομένο ότι η μοναδική βαριά βιομηχανία που απέμεινε στη χώρα μας ο τουρισμός, καλπάζει στην κυριολεξία, μια σειρά από επενδύσεις και σε άλλους κρίσιμους τομείς θα προκαλούσαν θετικό σοκ στην ανάπτυξη, επιφέροντας ταυτόχρονα και μείωση της ανεργίας.
ΒΕΒΑΙΩΣ τα αποτελέσματα από την οικονομική ανάπτυξη δεν πρόκειται να έχουν άμεση επίδραση στην κοινωνία.
ΜΠΟΡΕΙ οι μεγάλες επιχειρήσεις και ο τουριστικός τομέας να καταγράφουν για πρώτη φορά μεγάλα κέρδη, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης.
ΤΟ πρόβλημα επιδεινώνει και η υπερφορολόγηση ακόμα και για εισοδήματα που κινούνται στα όρια της φτώχειας και δεν αρκούν ούτε για τις ανάγκες της επιβίωσης.
ΑΚΡΙΒΩΣ στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η κυβέρνηση, λαμβάνοντας τολμηρές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση μεγάλων κοινωνικών ομάδων, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως το ρεύμα και το ενοίκιο του σπιτικού.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ θα πρέπει να τρέξουν χωρίς καμία καθυστέρηση, όλα τα επενδυτικά πρότζεκτ και ειδικά αυτά που θα απασχολήσουν χιλιάδες εργαζόμενους.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ έργο του Ελληνικού, έπρεπε να έχει από καιρό ξεμπλοκάρει. Είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα να εγκλωβίζει μια επένδυση σε γραφειοκρατικά προβλήματα και να στερεί την εργασία από πενήντα χιλιάδες ανθρώπους, γιατί τόσοι θα απασχοληθούν στα έργα του Ελληνικού.
ΤΟ ΤΕΡΑΣ της γραφειοκρατίας κρατούσε για 20 χρόνια καθηλωμένη μια μεγάλη τουριστική επένδυση στο Λασίθι.
ΤΕΛΙΚΑ οι ξένοι επενδυτές κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως και να αρχίσουν την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
ΑΥΤΟΙ ήταν υπομονετικοί και περίμεναν δεκαετίες τους Έλληνες γραφειοκράτες να λύσουν το πρόβλημα.
ΠΟΣΟΙ άλλοι όμως επενδυτές, προτίμησαν τη φυγή, γιατί εγκλωβίστηκαν στο διεφθαρμένο σύστημα των μανδαρίνων και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν τα διάφορα πρότζεκτ;
ΑΥΤΟ το κράτος δυνάστης πρέπει κάποτε να αλλάξει, γιατί διαφορετικά η χώρα δεν πρόκειται να γίνει ελκυστική σε καμία επένδυση.