Προσοχή! Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να πλένονται

Από μικρά παιδιά, ακούμε πως πριν φάμε κάτι, πρέπει να το πλύνουμε. Όμως, είναι λίγοι οι άνθρωποι που ξέρουν ότι κάποιες φορές αυτή η συνήθεια κάνει πιο πολύ κακό παρά καλό.

Το πλύσιμο μερικών τροφίμων οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων, τα καταστρέφει ή απλά δεν προσφέρει τίποτα.

Ποιά είναι όμως τα τρόφιμα αυτά;

Αυγά: Κάποια αυγά του εμπορίου έχουν ήδη καθαριστεί και καλυφθεί με ειδικό αντιβακτηριδιακό το οποίο αν τα ξεπλένουμε θα χαθεί

Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο είναι φορέας μερικών από των πιο επικίνδυνων βακτηρίων με κυριότερο την σαλμονέλα. Με το πλύσιμο δεν φεύγει κανένα από αυτά, αντίθετα αν υπάρχουν τα εξαπλώνεται σε όλες τις επιφάνειες που πιτσιλάνε οι σταγόνες του νερού. Το σωστό μαγείρεμα σκοτώνει καθετί.

Κρέας: Ισχύει ότι και για το κοτόπουλο. Καθαρίστε την επιφάνεια του κρέατος με απορροφητικό χαρτί και πλένεται καλά τα χέρια σας και τις επιφάνειες κοπής.

Ζυμαρικά: Είναι αδιανόητο πως υπάρχουν άνθρωποι που πλένουν τα ζυμαρικά πριν ή μετά το βράσιμο. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεπλένουν το πολύτιμο άμυλο που χρειάζεται για να δέσουν με την σάλτσα τους και να τα παγώσουν πριν καν φτάσουν στο πιάτο.

Μανιτάρια: Τα μανιτάρια απορροφούν εύκολα το νερό, οπότε η επαφή μαζί του τα αλλοιώνει. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα πλένεται κάντε το μόνο αν είναι αρκετά φρέσκα, με ένα γρήγορο ξέπλυμα και αμέσως σκουπίστε τα καλά με χαρτί. Και αυτό μόνο αμέσως πριν το μαγείρεμα, διαφορετικά θα μαυρίσουν

 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή