Προκλητικός ο Ντόναλντ Τραμπ για τα Όσκαρ: «Ούτε οι λευκοί ηθοποιοί παίρνουν αφρο-αμερικανικά βραβεία»

«Λάδι στη φωτιά» που ήδη είχε φουντώσει εξαιτίας της μη ανάδειξης μαύρου ηθοποιού ως υποψηφίου από την επιτροπή βραβείων Όσκαρ, έριξε ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX, ο μεγιστάνας του real estate αναρωτήθηκε αν έχει πάρει ποτέ βραβείο λευκός ηθοποιός στα βραβεία ΒΕΤ, τα οποία απονέμει ετησίως σε μαύρους ηθοποιούς το ομότιτλο κανάλι (Black Entertainment Television), επιχειρώντας έτσι να χαρακτηρίσει αδικαιολόγητο το μποϊκοτάζ στη φετινή τελετή των Όσκαρ που υποστηρίζουν αρκετοί διάσημοι μαύροι ηθοποιοί.

Το 69χρονο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, υποστήριξε ότι είναι τυχαίο γεγονός η απουσία μαύρων ηθοποιών από τις μεγάλες κατηγορίες στα φετινά Όσκαρ, καθότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν αντιπροσώπευση.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχω παρακολουθήσει αφρο-αμερικανούς να λαμβάνουν Όσκαρ και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Μάλλον αυτή δεν είναι μία από αυτές τις χρονιές. Είναι μία δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο Τραμπ.

Σειρά αρνητικών αντιδράσεων ξεκίνησε να ξετυλίγεται από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν η Ακαδημία των Βραβείων δεν συμπεριέλαβε μαύρο υποψήφιο στις μεγάλες κατηγορίες, όπως του Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου και των αντίστοιχων γυναικείων.

Η δημόσια αντιπαράθεση κλιμακώθηκε τη Δευτέρα, όταν η ηθοποιός Τζέιντα Πινκέτ Σμιθ και ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι, ανακοίνωσαν ότι δεν θα παρευρεθούν στην λαμπρή τελετή της 28ης Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή