Προφυλακίστηκαν δέκα ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Την προφυλάκιση δέκα υπόπτων αποφάσισε απόψε το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, με την κατηγορία ότι είναι “μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης”, σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκε την Τρίτη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ακόμα έξι ύποπτοι που οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστών αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Συνολικά 16 πρόσωπα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, με τους εισαγγελείς να ζητούν τη δίωξη όλων των υπόπτων.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκάν Αλά, είχε κάνει λόγο για συνολικά επτά συλλήψεις σε σχέση με την επίθεση, ενώ δεν έχει υπάρξει νεώτερη επίσημη ανακοίνωση.

Η τρομοκρατική επίθεση, που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης, είχε στόχο μία ομάδα Γερμανών τουριστών σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, δύο από τα πιο πολυσύχναστα μνημεία της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, διενεργήθηκε από έναν 28χρονο Σύριο, ο οποίος σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Ναμπίλ Φάντλι και, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, που εισήλθε στη χώρα από τη Συρία ως “απλός μετανάστης”.

Επίσης, άλλοι δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή