ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΠΗΡΕ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ
Τον δρόμο για τις φυλακές του Κορυδαλλού πήρε τελικά αργά το απόγευμα ο χειριστής του φονικού ταχυπλόου, που αφαίρεσε τέσσερις ανθρώπινες ζωές στην ναυτική τραγωδία της Αίγινας.
Ο 77χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου από το οποίο προήλθε θάνατος κρίθηκε προφυλακιστέος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, που συνεδρίασε και έλαβε τη σχετική απόφαση.
Ο ηλικιωμένος άνδρας βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι από την περασμένη Παρασκευή, μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την προσωρινή κράτησή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της προφυλάκισης του 77χρονου είχε ταχθεί η εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων. Κατά τις ίδιες πηγές, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε χθες την προφυλάκιση του με πλειοψηφία 2 έναντι 1.
Σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος θυμάτων του ναυαγίου Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ήταν αυτονόητη για ένα τέτοιο έγκλημα με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το δικηγορικό μας γραφείο εκτελώντας την εντολή των συγγενών των θυμάτων και των ίδιων των θυμάτων που έχουν επιβιώσει, θα πράξει επίσης το αυτονόητο, δηλαδή να συνεργαστεί με την κα Ανακριτή, ώστε να αναδειχθούν τα γεγονότα όπως αληθινά συνέβησαν, και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλοι όσοι διέπραξαν παράνομες πράξεις, είτε κατά την διάρκεια του εγκλήματος, είτε μετά από αυτό».