Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2025

Ποτάμι: Ο Δημήτρης Μαρωνίτης πολέμησε για τη δημοκρατία και τις ιδέες του

«Ο Δημήτρης Μαρωνίτης δεν είχε μόνο πλούσιο συγγραφικό και μεταφραστικό έργο, αλλά πολέμησε για τη δημοκρατία και τις ιδέες του και γι’ αυτό φυλακίστηκε την περίοδο της δικτατορίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για τον θάνατο του ακαδημαϊκού, φιλόλογου και δοκιμιογράφου, Δημήτρη Μαρωνίτη.

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει τα εξής: «Ο Δημήτρης Μαρωνίτης υπήρξε ένας από τους μεταπολεμικούς διανοούμενους που με το έργο του σφράγισε την εποχή του και συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση των σύγχρονων ελληνικών γραμμάτων και στη σύνδεσή τους με την αρχαία κληρονομιά μας.

Οι μεταφράσεις στα κείμενα του Ηροδότου, του Ησίοδου, του Σοφοκλή, καθώς και της Οδύσσειας και της Ιλιάδας, είναι μόνο ένα μέρος του τεράστιου έργου που μας κληροδότησε, για το οποίο του είμαστε ευγνώμονες.

Ο Δημήτρης Μαρωνίτης. δεν είχε μόνο πλούσιο συγγραφικό και μεταφραστικό έργο, αλλά πολέμησε για τη δημοκρατία και τις ιδέες του και γι’ αυτό φυλακίστηκε την περίοδο της δικτατορίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή