Πώς ο Πάπας Φραγκίσκος εξόργισε την Μέρκελ

Μπορεί να έχει δημιουργήσει άψογες σχέσεις με την πλειοψηφία των επικεφαλής της κοσμικής εξουσίας ανά την υφήλιο, όμως, όπως αποκάλυψε σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα, πριν από δύο χρόνια είχε προκαλέσει την οργή της Γερμανίδας καγκελάριου.
Κι αυτό γιατί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, είχε συγκρίνει την Ευρώπη με «στείρα γυναίκα».
Ειδικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Ποντίφικας είπε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης λίγο μετά την ομιλία του ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών στο Στρασβούργο, τον Νοέμβριο του 2014: «Ακουγόταν λίγο θυμωμένη, καθώς είχα συγκρίνει την Ευρώπη με μία στείρα γυναίκα, που δε μπορούσε να κάνει παιδιά. Εκείνη με ρώτησε εάν πραγματικά πίστευα ότι η Ευρώπη δεν θα μπορεί πλέον να κάνει παιδιά».
Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της απάντησε ότι «η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αποκτήσει παιδιά κι ακόμα περισσότερα, διότι οι ρίζες της είναι γερές και βαθιές». «Η Ευρώπη «έχει μια μοναδική ιστορία», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, στη Γερμανίδα καγκελάριο συμπληρώνοντας ότι «μπορεί ακόμη να διαδραματίσει έναν θεμελιώδη ρόλο, αρκεί να σκεφθεί κανείς την κουλτούρα και τις παραδόσεις που ενσαρκώνει».
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης