Ποινές για όσους αρνούνται την Εθνική Ελλάδας

Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο όσοι αθλητές αρνούνται να αγωνιστούν με την Εθνική Ελλάδος, θα «πληρώνουν» αυστηρές ποινές.
Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο οι αθλητές που αρνούνται να ενσωματωθούν στην εθνική τους ομάδας, όταν δεν εμπίπτουν λόγοι υγείας θα δέχονται ποινές.
Οι αυστηρές ποινές σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, μπορεί να δεχτούν και ποινή αποκλεισμού μέχρι και δέκα έτη από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως επίσης κι από τις υποχρεώσεις της ομάδας τους ως 12 μήνες.
Να πούμε ότι αύτη η απόφαση είναι δύσκολη να εφαρμοστεί, καθώς στις περισσότερες φορές οι αθλητές βρίσκουν λόγους που τους δίνουν ως «πάτημα» για να αρνηθούν την κλήση τους. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο Χοσέ Χολέμπας που ανακοίνωσε ότι κουράστηκε και γι’ αυτό αποσύρεται από την Εθνική.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η επίμαχη διάταξη:
«Αθλητής που αρνείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην οικεία εθνική ομάδα για λόγους άλλους εκτός από ιατρικούς τιμωρείται από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με όσα ορίζονται στον σχετικό ειδικό Κανονισμό της με ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες της εθνικής ομάδας για χρονικό διάστημα από ένα (1) έως δέκα (10) έτη και από τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου της οικείας Ομοσπονδίας για χρονικό διάστημα από έξι (6) έως δώδεκα (12) μήνες, η οποία δεν αναστέλλεται για κανένα λόγο. Αθλητής που τιμωρείται για παράβαση της διάταξης της παρούσας παραγράφου παύει να δικαιούται τις κάθε είδους παροχές της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και τις κάθε είδους παροχές που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος».
Πηγή: Filathlos.gr
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης