Ποια είναι η πιο συχνή εντολή που δόθηκε στην Alexa εν μέσω πανδημίας;

Περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τη σήμερον ημέρα το Google Assistant. Eίναι το κυρίαρχο εκ των πέντε υπηρεσιών voice assistance που θα βρείτε διαθέσιμα.

Προς το παρόν, η πλειοψηφία των χρηστών που απευθύνονται καθημερινά στην Alexa, τη Siri, την Cortana, την Bixby και το Google Assistant το κάνουν για να τσεκάρουν τον καιρό ή τα νέα της ημέρας, να παίξουν μουσική και να αναζητήσουν κάτι που θα πληκτρολογούσαν στο Google. Άλλοι κάνουν μια γρήγορη ερώτηση, βάζουν ξυπνητήρι ή υπενθύμιση, βλέπουν την κίνηση στους δρόμους ή ελέγχουν τις άλλες έξυπνες συσκευές. Υπάρχουν πάντα κι εκείνοι που κάνουν φωνητικά, τις online αγορές τους. Όλοι, μα όλοι έχουν ‘σκοτώσει’ την ώρα τους παρέα με τα voice bots, ρωτώντας ό,τι τους έρχεται στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν το 2020, τη χρονιά που ξέσπασε η πανδημία, προέκυψε ένα νέο κοινό για την Alexa, καθώς την ενεργοποίησε ένα 14% ανδρών που ένιωθαν μόνοι. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η πιο συχνή εντολή που άκουσε η βοηθός της Amazon ήταν το “σε αγαπώ” (19.000 φορές τη μέρα). Η δεύτερη το “παντρέψου με” (6.000 φορές τη μέρα). Παλαιότερα, δεν απαντούσε κάτι. Πλέον προτείνει στο χρήστη να βρει έναν άνθρωπο “γιατί εγώ είμαι πρόγραμμα κομπιούτερ”.

Σε όλα τα voice bots οι περισσότεροι εξ όσων τα χρησιμοποιούν, έχουν ρωτήσει τουλάχιστον μια φορά αν ‘θες να γίνεις το κορίτσι μου’ ή/και αν ‘έχει αγόρι;’ ή/και ‘θες να γίνουμε φίλοι;’. Οι απαντήσεις είναι πάντα ευγενικές και ειλικρινείς. Οι χρήστες συχνά ρωτούν τα προγράμματα ποια είναι η άποψη τους για τον ανταγωνισμό, με τις απαντήσεις επίσης να έχουν εξελιχθεί κατά τρόπο που να προσφέρουν και διασκέδαση -ή και να συζητούν μεταξύ τους.

H δημοφιλής ερώτηση στη Siri είναι αν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη (απαντά πως τα ελάφια και ο Βόρειος Πόλος όντως υπάρχουν “οπότε τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση”) και η δεύτερη πιο δημοφιλής το “υπάρχει η Siri;”. Απαντά “φυσικά και υπάρχω. Δεν σου μιλάω;”.

Στo Google Assistant κυριάρχησε το “ακούει πάντα τo Google Home;” Εξηγεί “έχω σχεδιαστεί για να περιμένω, μέχρι να ενεργοποιηθώ, όπως όταν λες “hey Google”. Το status που εμφανίζεται στη συσκευή σου, σου επιτρέπει να ξέρεις πότε είμαι ενεργοποιημένη. Σε κατάσταση αναμονής, δεν στέλνω στη Google αυτά που λες ή οπουδήποτε αλλού”.

Σε ό,τι αφορά την Bixby ακολουθεί βίντεο με τις ερωτήσεις που γενικά θα ήταν χρήσιμο να μην κάνουμε στα ρομπότ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή