Πετσίτης δια πάσαν νόσον

2
Πετσίτης δια πάσαν νόσον

Πηχυαίοι τίτλοι «Ο Πετσίτης ήταν στο Μαξίμου το βράδυ των εκλογών», «Άνοιξαν στην Κύπρο οι λογαριασμοί του Πετσίτη», «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καρφώνει τον Παππά για τον Πετσίτη», «Ψέμματα είπε ο Παππάς για τον Πετσίτη», «Η αγαπημένη του Πετσίτη», «Ο Πετσίτης είναι παντού», «Πετσίτης gate», «ο Πετσίτης Ταμίας»… και η αλεπού γιατρός…

Ο Πετσίτης παρουσιάζεται ως κάτι ανάλογο του Κοσκωτά με ρόλο και θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Όταν όμως η κυβέρνηση, με αφορμή αυτή τη συζήτηση του σκανδάλου, που ξαναζεσταίνεται όταν η επικαιρότητα είναι προνομιακή για την κυβέρνηση,  έφερε την Πέμπτη  τροπολογία για την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου των υπόχρεων δήλωσης πόθεν έσχες, η ΝΔ… καταψήφισε.

Οι λογαριασμοί του εν λόγω κυρίου έχουν ανοίξει από την αρμόδια αρχή. Και θα σκεφτεί κάποιος: Γιατί να μην ανοίξουν και οι λογαριασμοί των πολιτικών που –ο κατευθυνόμενος από τη ΝΔ Τύπος- παρουσιάζει ως «εργοδότες» του; Γιατί να καταψηφίσει η ΝΔ και να μην λάμψει η αλήθεια και οι «σκοτεινές διαδρομές του χρήματος» εφ’ όσον αυτές υπάρχουν; Mήπως γιατί φοβούνται ότι ο θησαυρός και το «σκάνδαλο» θα αποδειχθεί «άνθρακας» ή ίσως επειδή έχουν αρκετούς σκελετούς στις δικές τους ντουλάπες;  Δεν είναι πρώτη φορά που η ΝΔ αλλάζει ρότα… Στο παρελθόν, αφού κουνούσε το δάχτυλο για τις offshore, έφυγε άρον άρον από τη Βουλή σύσσωμη η κοινοβουλευτική της ομάδα, όταν η κυβέρνηση αυστηροποίησε το καθεστώς για τη συμμετοχή αιρετών σε αυτές τις εταιρίες.

Όλα τα δημοσιεύματα αναπαράγουν τις ίδιες αναμασημένες φωτογραφίες με το καθένα να επαίρεται για την «αποκάλυψη». Η υπόθεση Πετσίτη ελέγχεται, ο εν λόγω κύριος ελέγχεται για τις επιλογές και τις πρακτικές του, ωστόσο η ίδια η Αρχή για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χρηματικά ποσά, κάνοντας λόγο για εσκεμμένη διαστρέβλωση. Όλα τα δημοσιεύματα ξεχνούν βέβαια την δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη ο οποίος συμβούλεψε άλλον εφοπλιστή  «να μη συνεργαστεί μαζί του γιατί δεν ήταν αυτό που έλεγε πως είναι», δηλαδή στέλεχος της νυν Κυβέρνησης, καθώς ο ίδιος ο κ. Βενιάμης είχε διασταυρώσει την ανύπαρκτη σχέση Πετσίτη – Μαξίμου.

Το σκάνδαλο Πετσίτη εφευρέθηκε δια πάσαν νόσον. Είτε αυτή είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε η Novartis, είτε το δωράκι ύψους 241 εκ. ευρώ στις φαρμακευτικές, είτε πολύ χειρότερα η απολύτως επιτυχημένη επίσκεψη Τσίπρα στην Βόρεια Μακεδονία. Για τα γαλάζια κομματικά δάνεια τα οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετούνται αλλά σύμφωνα με την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ αυξάνονται κατά 25 εκατομμύρια ετησίως τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε.